– Alle ønsker å føle at de kan brukes til noe, selv om de er ute av arbeidslivet. Det er viktig for helsen, mener Odd Dahlsrud i The International Men’s Health Organization. Nå tar han til orde for å etablere tekniske makerspace for voksne menn.

Elektronikk makerspace for seniorer?

Organisasjon for menns helse ønsker å utnytte kunnskap og kreativitet hos pensjonister og andre som har havnet utenfor arbeidslivet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Det å kunne utnytte sine evner til noe nyttig er viktig for menns helse, fastslår Odd Dahlsrud, leder for The International Men’s Health Organization (IMHO). – Mange eldre og uføre kan være teknisk kyndige og sitte på masse kunnskap, men opplever at de blir tilsidesatt.

Elektronikk kommer eventuelt tilbake til saken. International Men’s Health Organization ble etablert i 2019. På selve mannsdagen den 19. november, startet de verdens første uavhengige forskningssenter på menns helse, International men's health Centre(IMHC) med tilhold i Eitri Helseinkubator. IMHC er et senter som kun skal drive med forskning på menns helse. IMHO skal drive med aktiviteter, kurs, seminarer, webinarer, politisk påvirkning og informasjon.

Du finner dem på Facebook.

Menns helse
– Vi mener det er altfor lite fokus på menns helse generelt, og det største problemet er at det ikke er satt i system. Det er imidlertid positivt at Verdens Helseorganisasjon har satt i gang med utvikling av en helseplan for menn, for perioden 2020-2030, forteller han.

Må engasjeres
Tilbake til de «utdaterte»: – Det er viktig å engasjere menn som er gått av med pensjon eller er ute av jobb av andre grunner. Dette kan gjøres på flere måter, og vi har allerede fått med oss engasjerte seniorer, som bidrar mye i dette arbeidet, fremholder Dahlsrud, som selv har en lang karriere i IT-bransjen bak seg.

Makerspace for menn
– Apropos elektronikk, så hadde jeg faktisk på lista å få i gang et teknisk «makerspace» for menn – det tror jeg mange ville ha glede av, sier Dahlsrud. Planen er å søke offentlige midler til prosjektet, og i tillegg ønsker man å trekke inn bedrifter for samarbeid om aktiviteter.

Powered by Labrador CMS