Prosessorteknologi:

x86-program på generell prosessor

Tachyum demonstrerer binære x86-64 filer på Prodigy FPGA – viktig milepæl for generell prosessor.

Publisert Sist oppdatert

Tachyum kunngjorde i dag at de har demonstrert en sømløs eksekvering av en ikke-nativ (x86_64) applikasjon under Linux som kjører på et Prodigy FPGA emuleringssystem.

Denne egenskapen vil sikre tilgjengeligheten av et bredt spekter av programvareapplikasjoner til kunder fra dag én når Prodigy Universal Processor blir allment tilgjengelig neste år.

x86 (også kjent som x64, x86_64, AMD64 eller Intel 64) er en familie av Instruction Set Architectures (ISA) som står for den bredeste installerte basen av arbeidsmengder i datasentere i dag.

Fordi x86s kompleksitet og strømforbruk skaper en barriere for særlig høy ytelse i «nanometerklasse» prosessorer, inkluderer ikke Tachyums nyskapende arkitektur noen x86-spesifikk maskinvare, da dette vil begrense Prodigys ytelse. I stedet gir en standard dynamisk binær oversetter muligheten til effektivt å kjøre umodifiserte Linux x86-binærfiler rett ut av esken.

Tachyum-kunder som ønsker å kjøre applikasjoner utover de som tilbys av Tachyum i Prodigy Linux distribusjonsbilde, vil i utgangspunktet bruke en dynamisk binær oversetter mens de overfører sine eldre x86-applikasjoner til Prodigy nativ ISA, vanligvis innen 12-18 måneder. Prodigy lar brukere blande x86-applikasjoner med native Prodigy-applikasjoner, som tidligere demonstrert, ved sømløst å kjøre Prodigy native Apache-webservere kombinert med x86 Linux binære databaser.

Frem til kundene migrerer til helt innebygde programvaremiljøer, vil Prodigy levere dobbel ytelse i stedet for den forventede tre ganger ytelsen sammenlignet med Intels avanserte CPUer på SPECint2017 hastighet. For de fleste kunder vil imidlertid bare 20 % av kjøretiden være eldre x86-applikasjoner, mens de resterende 80 % av kjøretiden er dedikert til native applikasjoner, som TensorFlow, PyTorch, databaser og mer, som Tachyum allerede har portert til native Prodigy ISA, og som typisk leverer 80 % x 3x + 20 % x 2x = 2,8x mer ytelse fra dag én, opplyser selskapet.

De hevder videre at Prodigys x86-ytelse langt overgår andre implementeringer, inkludert de nylig introduserte Intel Advanced Performance Extensions (Intel APX) i Intels forsøk på å matche nye og moderne ISAer; ARM- eller RISC-V-prosessorer som er altfor trege for serverapplikasjoner; eller Apples Rosetta dynamiske binære oversettelser som har tilstrekkelig ytelse til å kjøre x86-applikasjoner på bærbare datamaskiner der lav strøm er viktigere enn den høye ytelsen som trengs for servere.

– Å kunne demonstrere evnen til å kjøre x86-64 binære applikasjoner på Prodigy-prosessoremuleringen er en viktig milepæl for Tachyum og validerer arkitekturen vår ytterligere før tape ut, uttaler Dr. Radoslav Danilak, grunnlegger og administrerende direktør i Tachyum.

Prodigy-drevne datasenterservere kan sømløst og dynamisk bytte mellom prosesseringsdomener (som AI/ML, HPC og sky) med én enkelt homogen arkitektur. Ved å eliminere behovet for kostbar dedikert AI-maskinvare og dramatisk øke serverutnyttelsen, skal Prodigy redusere CAPEX og OPEX betraktelig samtidig som den leverer høy datasenterytelse, kraft og økonomi.

Prosessoren integrerer 192 høyytelses spesialdesignede 64-biters datakjerner, for å levere opptil 4,5x ytelsen til de kraftigste x86-prosessorene for skyarbeidsbelastninger, opptil 3x den av den høyestytende GPUen for HPC, og 6x for AI applikasjoner, hevder selskapet bak.

En videodemonstrasjon av x86-64 kode som kjøres på Prodigy finner du her: 

Powered by Labrador CMS