Liten posisjonssensor for tøffe ting

En ny 14 bit posisjonssensor fra Vishay på kun 12,7 mm skal gi høy ytelse i militære og industrielle anvendelser.

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Vishay Intertechnology, Inc. avduker i disse dager en ny miniatyrisert posisjonssensor med en ytre diameter på 12,7 mm, som skal gi høyere nøyaktighet og oppløsning enn konkurrerende komponenter i samme størrelse, i tillegg til å by på forbedret pålitelighet og varighet for applikasjoner som skal tåle tøffe omgivelser.

Vishays MCB RAME012, en roterende absolutt magnetisk koder, benytter ifølge produsenten en avansert kontaktløs teknologi for å oppnå en nøyaktighet bedre enn 11 bit og 14 bit oppløsning, samtidig som den er robust overfor eksterne magnetfelt, luftbåren forurensing, vibrasjon, mekaniske støt og endringer i temperatur.

Komponenten har en anvendelig elektrisk vinkel på 360° og arbeider over et temperaturområde fra -40 °C til +105 °C.

Den mekaniske utformingen av RAME012 – i tillegg til lav vekt (mindre enn 11 gram) – skal gjøre den egnet for applikasjoner der det er liten plass, men behov for å detektere en vinkelposisjon med høy nøyaktighet. Komponenten er tilgjengelig i en «single-turn» variant med SSI utgangssignal, og med andre mekaniske og elektriske grensesnitt tilgjengelig på forespørsel.

Ifølge produsenten kan produktet blant annet utgjøre en god erstatning for potensiometere i rakettstyresystemer, gimbaler for optiske kuler og missilsøkere, posisjoneringssystemer for små industrielle akuatorer (servostyringer), og flerdimensjonale mekaniske målinger av overflater ved hjelp av 3D-prober.

Både prøve- og produksjonskvanta av komponenten er tilgjengelig nå, med ledetider på 20 uker for større ordre.

Powered by Labrador CMS