Forskning og utdanning

Josephine Salice, vinner av årets Forsker grand prix i Bergen.
Josephine Salice, vinner av årets Forsker grand prix i Bergen.

Vant Forsker Grand Prix i Bergen

I konkurranse med ni andre doktorgradsstipendiater fra Bergen, var det Josephine Salice fra Institutt for fysikk og teknologi ved Universitetet i Bergen som stakk av med førsteplassen onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Forsker Grand Prix er en formidlingskonkurranse hvor ti doktorgradsstipendiater konkurrerer om å være den beste forskningsformidleren i Bergen.

– Da de sa navnet mitt kjente jeg på en overraskelse, før jeg ble veldig glad og det ble et bredt smil med en gang, sier Josephine Salice.

På spørsmål om hvordan hun opplevde konkurransen svarere Salice:

– Jeg synes det var stress, men også veldig gøy og en stor mestringsfølelse. Jeg håper publikum og de som satt hjemme koste seg og lærte noe nytt. Samtidig som de synes romfysikk var spennende og kult.

Salice understreker det gode samholdet i gruppen som hun ikke så på som konkurrenter.

– Uten denne fine gjengen hadde jeg ikke klart å ha så roen på scene, de var mer støttespillere enn konkurrenter oppi dette her. Jeg synes vi fikk et godt samhold.

I korte trekk jobber Salice med å kartlegge partiklene fra solen som treffer jordens atmosfære. De kan nemlig forandre temperatur og vind høyt oppe i atmosfæren som kanskje kan påvirke været på bakken. Resultatene vil hjelpe oss å bedre forstå hvordan variasjoner på solen påvirker vær og klima på jorden.

Rektor ved Universitetet i Bergen gratulerer vinneren.

– Gratulerer så mye til Josephine med seieren i årets konkurranse. Forsker Grand Prix er en unik arena for spennende forskningsformidling og jeg ser frem til å følge stipendiatene i deres videre karrierer, sier UiB-rektor Margareth Hagen.

Premien er på 5000 kr, heder, ære og en stor pokal. I tillegg har alle deltakerne fått en solid erfaring og grundig coaching i forskningsformidling.

Les mer om Forsker Grand Prix: https://www.forskningsdagenebergen.com/bergen/forsker-grand-prix-2022/

Powered by Labrador CMS