Forskning og utvikling:

Svensk kompetansesenter for trådløst

Skaper møteplass for universiteter og bedrifter innen FoU på trådløs kommunikasjon.

Publisert

Dette opplyser en av bedriftene som er med, BeammWave, i en pressemelding. De blir nå del av et nasjonalt kompetansesenter for trådløs kommunikasjon.

Sveriges statlige innovasjonsselskap Vinnova støtter elleve nye kompetansesentre som starter opp i januar 2024, der universiteter og bedrifter i fellesskap vil gjennomføre avansert forskning og utdanning, innenfor områder som er viktige for en bærekraftig industri og digital samfunnsendring.

Samlet vil universitetene, selskapene og Vinnova investere omkring 1 milliard SEK de første fem årene.

Det såkalte Swedish Wireless Innovation Network (SweWIN), som er del av initiativet, vil bli ledet av Professor Emil Björnson ved Royal Institute of Technology (KTH).

Foruten KTH, RISE og BeammWave, vil senteret også ha bidrag fra Ericsson, Saab, ABB, CellMax Technologies og Northern Waves.

BeammWave AB er eksperter på kommunikasjonsløsninger for frekvenser over 24GHz. Selskapet bygger en løsning beregnet for 5G, i form av en 3x3 mm radiobrikke med antenne og tilhørende algoritmer. Selskapets tilnærming er patentert, med mål om å levere en løsning med høyere ytelse til en lavere kostnad.

 

 

Powered by Labrador CMS