Rohde & Schwarz kjøper seg inn i kvanteteknologimarkedet

1. juli 2021 overtok Rohde & Schwarz det sveitsiske selskapet Zurich Instruments AG, leverandør av test og måleinstrumenter til forskning og kvantedatabehandling. Det sveitsiske selskapet vil bli drevet som et rent datterselskap.

Publisert Sist oppdatert

Kvanteteknologi er det neste store, og potensialet for industri og forskning er enormt. Dette er en sektor som involverer milliarder i statlige subsidier og industrielle investeringer. Rohde & Schwarz er allerede aktiv innen kvantesensorer og med oppkjøpet vil selskapet posisjonere sine T&M-løsninger innen kvantedatabehandling, en av de mest lovende fremtidige teknologiene i verden, i følge R&S.

Zurich Instruments leverer test- og målesystemer til vitenskapelige og industrielle forskningskunder. Selskapet ble grunnlagt i 2008 som en avknopping av det sveitsiske institutt for teknologi i Zürich (ETH Zürich), og har hatt en kontinuerlig vekst siden. Selskapet har over 100 ansatte ved hovedkontoret i Zürich og regionale kontorer i Kina, USA, Frankrike, Sør-Korea, Japan og Italia. I tillegg til kvanteteknologi, har Zurich Instruments et sterkt nettverk og lang erfaring innen akademisk fysikkforskning.

Som et rent datterselskap beholder Zurich Instruments alle eksisterende funksjoner og struktur, fra utvikling og produksjon til markedsføring og salg.

Den komplette pressemeldingen kan leses her (ekstern lenke).

Powered by Labrador CMS