Medisinsk elektronikk:

Kvantebasert sensorteknologi kan føre til nye muligheter innen medisin.

Kvanteteknologi kan redde liv

Bosch akter å ta en ledende rolle innen kvantesensorer for applikasjoner fra medisin til mobilitet.

Publisert

Etter ti år med forskning på feltet, planlegger Bosch nå å jobbe med de første pilotkundene innen medisinsk industri og mobilitetsindustrien på spesifikke applikasjoner i løpet av de neste to årene.

Ved oppstarten Bosch Quantum Sensing, etablert i begynnelsen av 2022, fokuserer rundt 30 medarbeidere for tiden på dette. Bosch anslår at det årlige globale markedspotensialet for applikasjoner for medisin og mobilitet vil nå mange milliarder det neste tiåret.

Et potensielt bruksområde for kvantesensorer, hjerne-datamaskin-grensesnittet (BCI), vil i seg selv være verdt mer enn fem milliarder dollar årlig på lang sikt, ifølge selskapets beregninger. Et eksempel på fremtidig bruk er sensorer som registrerer nerveimpulser for å kontrollere kunstige lemmer og dermed forbedre pasientens livskvalitet. Eller ved å måle hjertets naturlige magnetfelt og muliggjøre enkle målinger over lengre tid, kan de gi langt mer data enn dagens elektrokardiografi (EKG), og kan integreres i madrasser, klær osv.

– Målet vårt er å miniatyrisere kvantesensorer til et punkt hvor de kan integreres på én brikke, sier Dr. Katrin Kobe, som er ansvarlig for sensorkommersialisering hos Bosch Quantum Sensing. Dette kan igjen føre til ytterligere sensorapplikasjoner.

 

 

 Powered by Labrador CMS