Forbrukerelektronikk:

Samarbeider om smarte AR-briller

Østerriksk tilnærming til smartbriller med verdens minste projeksjonsskjerm.

Publisert

TriLite har inngått et teknologisk samarbeid med ams OSRAM (tidligere austriamicrosystems, ams), der sistnevnte skal levere sine sammenstilte RGB laserdioder for å «lyse opp» TriLite’s Trixel 3 laserstråleskanner (LBS), tidligere lansert som verdens minste projeksjonsskjerm.

LBSen skal gi banebrytende kompakthet og lav vekt, og samtidig en lyssterk og nøyaktig skjerm. Den har ultralavt strømforbruk (<320 mW) for heldagsbruk, og fullfargestøtte (>200 % over sRGB) for utmerket bildekvalitet. Trixel 3 kan dermed muliggjøre «utvidet virkelighet» (AR) løsninger for smarte briller og et bredt spekter av forbrukerapplikasjoner.

– Dette designet baner vei for utbredt bruk av «alltid-på» forbrukerrettede AR-briller. Her tilbyr ams OSRAMs laserdioder nøkkelspesifikasjonene som er avgjørende for å oppnå den lille formfaktoren til Trixel 3, påpeker produktansvarlig dr. Jörg Strauss i ams OSRAM.

Resultatet er en ultrakompakt optisk skjermmotor med en lysstyrke på 15 lumen, som skal sikre enkel lesbarhet selv i direkte sollys. Den lave systemforsinkelsen lar AR-bilder blandes naturlig med brukerens omgivelser og bevegelser, og gi en oppslukende AR-opplevelse som ifølge produsenten overgår forbrukernes forventninger. Videre er Trixel 3 fullt kompatibel med toppmoderne bølgeledere uten å kreve noen reléoptikk, noe som sparer plass og reduserer vekten.

Det optiske skjermsystemet kombinerer et enkelt 2D MEMS-speil, alle optiske komponenter og den spesielle Trajectory Control Module (TCM) som skifter lysmodulkompleksitet fra maskinvare til programvaredomenet. LBS-modulen veier mindre enn 1,5 g og har et volum på mindre enn 1 cm3.

 

 

Powered by Labrador CMS