SEMI Europe ønsker mer fart på European Chips Act

SEMI Europe, halvlederindustriens interesseorganisasjon, har oppfordret EU til å vedta European Chips Act raskt, men også pekt på hvor den kommer til kort og at de må involvere industrien i forvaltningen.

SEMI Europe og medunderskrivere har i en felles uttalelse påpekt at pengesummene diskutert av europeiske myndigheter er langt under de nødvendige kostnadene som behøves for å nå EUs uttalte mål om 20 prosent andel av global brikkeproduksjon.

SEMI sa at European Chips Act kan være nyttig for å tiltrekke seg de nødvendige investeringene for å øke brikkeproduksjon og FoU, men at SEMI Europe og andre bør inviteres til diskusjoner om lovgivningen sammen med Europaparlamentet, medlemslandene og EU-kommisjonen.

– Et raskt vedtak av European Chips Act vil betydelig akselerere Europas arbeid for å tiltrekke seg investeringer for å bygge opp produksjonskapasitet og FoU, sa Laith Altimime, president for SEMI Europe, i en uttalelse.

Råd for Europa

I den felles uttalelsen ble underskriverne enige om at European Chips Act skulle fokusere på investeringsbetingelsene for å gjøre Europa mer konkurransedyktig; gi flere detaljer om forsyningskjedeovervåking og hva slags kriserespons loven inneholder, og sørge for å involvere industrien i styringen EU Chips Acts.

European Chips Act, som ble lansert i slutten av 2021 og begynnelsen av 2022, vil være verdt titalls milliarder euro i omfordelt statsstøtte, men den er fortsatt under utredning av europarådet og parlamentet.

Litografiutstyrsprodusenten ASML, i et posisjonsnotat utarbeidet som svar på nyhetene om den forestående European Chips Act, estimerte at for å øke europeiskes andel av den globale brikkeproduksjonen til 20 prosent innen 2030 ville det kreve en kapitalutgift på 264 milliarder dollar (omtrent 250 milliarder euro) i nåverdi. Det betyr at europeiske selskaper bør bruke rundt 30 milliarder dollar i året.

SEMI Europe har også publisert sitt eget posisjonsnotat her.

Powered by Labrador CMS