Får 600 millioner euro i lån for å styrke halvlederindustrien i Europa

Den europeiske investeringsbanken (EIB) støtter styrking av Europas halvlederindustri med et lån på 600 millioner euro til STMicroelectronics.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Lånet gjelder investeringer i FoU-aktiviteter for innovative teknologier og komponenter, samt i pilotproduksjonslinjer for avanserte halvledere. Disse investeringene vil bli implementert i STMicroelectronics sine eksisterende anlegg i Italia (Agrate og Catania) og Frankrike (Crolles). De vil bidra til utvikling av teknologier og produkter for å møte de store utfordringene med miljøomstilling og digital transformasjon i alle sektorer, heter det i en pressmelding onsdag.

Det globale halvledermarkedet er for tiden verdt mer enn 500 milliarder euro og forventes å dobles innen 2030. Europa står for rundt 10 % av verdens produksjonskapasitet, en kraftig nedgang sammenlignet med tidligere tiår (24 % i 2000 og 44 % i 1990).

EIBs støtte til STMicroelectronics er et aktivt bidrag til politikken om å styrke halvlederindustrien i Europa, innen forskning og utvikling, design og produksjon og bringe offentlig finansiering til strategiske industriprosjekter. Målet er å støtte konkurranseevnen til europeiske aktører i denne nøkkelsektoren, ettersom det påvirker alle industrisektorer, spesielt der europeiske produsenter har ledende posisjoner.

I forbindelse med tildelingen av lånet sa Bruno Le Maire, fransk minister for økonomi, finans og gjenoppbygging, blant annet: «Det vil ikke være noen politisk suverenitet uten digital suverenitet. Europa må bruke alle verktøyene det har, for å investere i ny teknologi. EIBs rolle er avgjørende når den gir et lån på 600 millioner euro til STMicroelectronics. Målet vårt er klart: Å akselerere produksjonen av halvledere i Frankrike og Italia. Det er bare ved å mestre denne teknologien at vi vil være i stand til å sikre EUs strategiske uavhengighet. Disse investeringene bidrar bredere til støtten til vår nye vekstmodell som skaper industriarbeidsplasser med høy verdi i landene våre.»

Powered by Labrador CMS