Mekatronikk:

Kundetilpassede mekaniske løsninger levert direkte fra produsenten gir en rask vei fra prototyp til serieproduksjon, ifølge (f.v.) Petter Sagberg, Håvar Menken og Børge Espolin Johnson i Etm4u AS på Sofiemyr utenfor Oslo.

Kundespesifisert mekanikk – rett fra fabrikk

Det å få bukket, knekt, støpt, frest, boret, lakkert og på andre måter tilpasset mekaniske løsninger til egenutviklet elektronikk kan medføre litt å bryne seg på.

Publisert

Spesielt hvis du har dårlig tid for å komme ut på markedet. Men ifølge leverandøren Etm4u AS er det hjelp å få. – Vi leverer i stadig større grad kundespesifiserte løsninger innen kapslinger og skap. Det skyldes ikke minst at det er blitt mulig å gjøre langt flere mekaniske tilpasninger ut fra et standard sortiment. I praksis får du nå helt kundespesifiserte løsninger, rett fra fabrikk, forklarer Børge Espolin Johnson i Etm4u. Sånt kan være vanskelig å få gjort raskt i Norge. Men nye løsninger åpner for utallige tilpasninger av standardprodukter. – Her tilbyr vi i tillegg kunden alt på ett sted, fremholder han.

Er blitt mer spesialisert

– Markedet har endret seg mye. Etm4u er også blitt mye mer spesialisert enn vi var i starten, forteller Håvar Menken. Selskapet fokuserer nå mye på de tre hovedleverandørene Schroff (skap, rack, bakplan, power, kapslinger), Bopla (kapslinger, paneler) og Fibox (plastkapslinger innendørs/utendørs). I tillegg har de et godt utvalg av verktøy, måleutstyr og kontakter.

Ferdig montert!

Alle de tre kapslingsleverandørene har egne bearbeidingsmuligheter internt, og tilbyr mange alternativer for kundetilpasning. For eksempel har man fått omfattende muligheter til fargelegging og trykk, på standard produkter. Bopla kan i tillegg montere elektronikk ferdig i boksen! – Markedet setter pris på å få disse tjenestene i Norge, understreker Johnson, som kan fortelle at de har nesten daglige møter med leverandørene.

Høye krav

Mange av kundene kommer med krevende applikasjoner, fra gjenbruk av bilbatterier til forsvarssystemer, for ikke å snakke om maritime anvendelser. Kapslingene skal tåle støt og vibrasjon, vann og støv, og gjerne være EMC-sikre. Det finnes for eksempel hyllevareprodukter som er godkjent etter militære standarder, og utstyrt med EMC-pakninger og/eller spesiell overflatebehandling. I tillegg skal det helst se pent ut, så dekor og utforming av frontpaneler er viktig.

EMC

Schroff har for øvrig en egen lab for EMC-test, slik at produktene kan verifiseres før de sendes til kunden. – Når det gjelder EMC, er det mange faktorer som påvirker signalene, en av dem er utforming av hullbilde i chassiset, sier Petter Sagberg. For eksempel har en kunde fått levert en EMC-tett boks – i utgangspunktet et standard produkt, men levert med ønsket åpningsmulighet, skruefester for elektronikken og ferdig EMC-godkjent.

Suksess i Sverige

Det er ikke bare i Norge at Etm4u gjør det bra. De er også blitt anerkjent av nVent Schroff som teknisk distributør i Sverige, og har opprettet et eget kontor der. Omsetningen der nærmer seg allerede halvparten av den norske. En viktig grunn til å ha et fotfeste i Sverige er at mange bedrifter produserer i andre deler av Europa. Da er det lettere å hjelpe dem via Sverige.

50 % kundetilpasset

Over 50 % av leveransene fra Etm4u er nå kundetilpasset mekanikk. – Det er blitt mindre «rett fra hylla», bekrefter Johnson. – Det skyldes nok både at vi er blitt flinkere, og at leverandørene har fått større utvalg og blitt mer fleksible. Eksempelvis, i stedet for tradisjonelt «silketrykk» får du nå digitaltrykk som blir laserherdet, blir ripefritt og UV-sikkert, forteller han. Du kan få hullboret logo om du vil.

Teknisk bistand

Andre ting kan være samsvar med forskjellige forskrifter og standarder, eller tekniske beregninger av luftstrøm, kjøling, skjerming osv. – Vi er spesielt gode på kjøling, skyter Sagberg inn. Mange produkter blir dessuten mer intelligente. Schroff, for eksempel, tilbyr strømskinner som kan fjernavleses for å overvåke strømgang og kjøling (intelligent PDU), test og kommunikasjon, bakplan med mer.

3D-print-fellen

Mange utviklere løser gjerne sitt umiddelbare innkapslingsbehov med å lage noe på 3D-printeren. Det kan fort bli en blindgate. – Med 3D-print er det en viss fare for at du lager en boks som ikke kan leveres som standard. Da blir du fort avhengig av 3D-printeren videre, alternativt trenger du høye volum for å forsvare investering i verktøy for sprøytestøp, for eksempel, sier Menken.

Fra prototype til serie

– Du kan fortsatt få veldig mye særpreg ved å velge standard komponenter, slik som farger, håndtak, pakninger, knapper, brukerpaneler osv. På én boks kan produsenten tilby mer enn 30.000 tilpasningsmuligheter – på nett. Samtidig får du en rask vei fra prototype til serieproduksjon. Vi ser at stadig flere setter pris på at mer av den mekaniske tilpasningen tas av produsenten, understreker Johnson.

 

Powered by Labrador CMS