Kabler og kontakter:

EMC-vennlige kontakter

Kompakt Harwin-kontaktserie med høy effekt drar nytte av 360° EMC-adaptere for oppgavekritiske anvendelser.

Publisert

Harwin annonserer at Kona-kontaktserie med høy effekt nå er tilgjengelig med adaptere. Disse adapterne er laget av en aluminium 6061-legering i romfartskvalitet, og forhindrer at uønsket EMI (elektromagnetisk interferens) lekker ut fra kontakten/kabelenheten til det omkringliggende systemet.

Kona 8,5 mm pitch kontakter er tilgjengelige i 2, 3 og 4 kontaktversjoner. Disse kontaktene beskrives som kompakte og strømlinjeformet, og kan lede store strømmer (opptil 60 A per kontakt). Siden de først ble utgitt sent i 2020, har disse svært pålitelige komponentene blitt mye brukt i oppgavekritiske applikasjoner – inkludert New Space, elektriske kjøretøy (EV-er), ubemannede farkoster (droner) og robotikk, opplyser produsenten.

Den todelte konstruksjonen til Kona-adapterne skal gjøre det lett for teknikere å oppgradere eksisterende kabelenheter med 360˚ EMC-skjerming. Denne funksjonen er spesielt nyttig hvis et EMI-problem oppstår sent i utviklingsprosessen, eller når utstyr som allerede er utplassert i feltet blir ettermontert og det oppdages nye EMI-problemer. Alternativer for bord- og panelmontering er også tilgjengelige for å tilby komplett skjerming.

– I situasjoner der strømkontakter er plassert i nærheten av en DC/DC-omformer, som for eksempel i ladeinfrastruktur for elbiler, kan den kraftige strømmen som transporteres forårsake forvrengningsbølger som belaster omformeren, forklarer Ryan Smart, VP for produkter hos Harwin. – Ved å ha et skjermingsalternativ med adapter som er lett å montere, har vi nå gitt Kona-serien en uvurderlig ekstra dimensjon som kan løse denne type problemer, hevder han.

Kona-adaptere har en sterk konstruksjon som sikrer langsiktig pålitelighet i krevende miljøer. Installasjonen krever ingen spesialverktøy, noe som gjør monteringen rask og enkel. Ytterligere strekkavlastning på den flettede kabelen bidrar til å eliminere risikoen for skade på enheten når den er installert og i drift. Adapterne er også nikkelbelagte, noe som gir ekstra beskyttelse mot korrosjon og oksidering ute i feltet.

Du kan finne mer informasjon ved å besøke: Svært pålitelige Kona 8,5 mm pitch-kontakter | Harwin

Powered by Labrador CMS