Tøffe mikrokontakter

Nicomatic lanserer plassbesparende og lette mikrokontakter for militære-, luftfarts- og radarsystemer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den franske elmek-produsenten Nicomatic kan nå by på en ny serie høyt pålitelige kontakter. DBMM-familien skal kombinere fordelene med selskapets 2mm pitch metall DMM-kontakter med et helt nytt design av integrerte bakkapslinger som skal gi 360-graders EMI-skjerming i en «ultrakompakt» formfaktor.  

Den nye serien skal være spesielt egnet der plass og vekt er kritisk, slik som i missilsystemer, militære luftfartøy og radarsystemer, opplyser produsenten.  

De robuste kontaktene skal være i samsvar med spesifikasjonene i MIL-DTL-83513G og tilby designerne et stort utvalg av kontaktarrangementer, sammenlignet med andre mil-spec kontakter, slik som Micro-D eller Sub-D. 

Kontaktene kan være av typen signal (LF), strøm (HP) og koaks (HF), med mulighet for hundretusenvis ulike kombinasjoner.   

Med den nye typen bakkapsling måler disse kontaktene kun 15 mm i dybde, mens en standard bakkapsling pluss separat DMM-kontakt måler 35 mm i den minste tilgjengelige kombinasjonen. De skal også ha et lavere prisnivå.

Til nå er to modeller gjort tilgjengelig i den nye serien:

DBMM220 med 4 til 32 signal- (LF), strøm- (HP) eller koaks- (HF) kontakter, og DBMM320 som tilbyr mellom 6 og 48 signal- (LF), strøm- (HP) eller koaks- (HF) kontakter. 

Powered by Labrador CMS