Kort-til-fleksikort 5G kontakt

Panasonic Industry med forenklet og stabil kort-til-fleksikortkontakt for 5G millimeterbølge antennemoduler i moderne kommunikasjonsenheter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

5G – det nåværende rammeverket for mobilkommunikasjon – innebærer en helt ny dimensjon i kapasitet, hastighet og samtidighet i datakommunikasjon, spesielt med det definerte frekvensområde 2 (FR2) som benytter millimeterbølgespektrumet (28 GHz båndet). Dette øker nødvendigheten av at alle komponenter er i stand til å håndtere et tilsvarende nivå av dataoverføring, skriver Panasonic Industry i en pressemelding.

De tilbyr nå en spesifikk kort-til-fleksikort (også kalt FPC – Flexible Printed Circuit) kontakt for 5G, som forbinder antennemodulen med hovedkortet, og dermed bidrar til en feilfri dataflyt for applikasjoner som opererer i millimeterbølgeområdet.   

– Kontakten møter fullt ut kravene vi setter til teknologi som skal være kompatibel med potensialet til 5G, påpeker Carsten Wieber fra Panasonic Industry. – Den er robust av konstruksjon, klargjort for et stort antall samtidige høyfrekvenssignaler, skjermer mot signalstøy og tillater forenklede kretsdesign, mener han.

FPC-kontakten erstatter konvensjonelle koaksialkontakter som vanligvis brukes innen mm-bølge antenneinfrastruktur, og gjør dermed ekstra kabler, komponenter og sammenstillingsprosedyrer overflødig.   

Powered by Labrador CMS