Elmek:

EMI-skjerming med ledende skum

Parker Chomerics utvider utvalget av pakninger for jording med ledende skum / EMI-skjerming

Publisert

Chomerics Division of Parker Hannifin har introdusert to nye versjoner av sin SOFT-SHIELD 4850 pakning for multi-planar elektrisk ledende skum og EMI-skjerming: Den mer kostnadseffektive SOFT-SHIELD 4840 for bruksområder med jording av store volum; og SOFT-SHIELD 4860, en halogenfri EMI-skjermingspakning for bruk i høytemperatursystemer.

SOFT-SHIELD 4840 er et elektrisk ledende skum som brukes til jording i miljømessig kontrollerte bruksområder. Den optimale spredningen av ledende sølvbelagte nylonfibre innvevd i en uretanskummatrise med lav tetthet betyr at dette materialet er elektrisk stabilt over mange lukkesykluser og har et lavt kompresjonssett (< 15 %).

Skummet skal være et mer kostnadseffektivt alternativ for kundene og er ifølge produsenten egnet for bruksområder med store volum, som forbrukerenheter og industriell elektronikk. Det krever lavere kompresjonskraft, men gir noe lavere konduktivitet (høyere gjennomgangsmotstand). Produktet har et driftstemperaturområde på -40 °C til +70 °C.

Den andre versjonen, SOFT-SHIELD 4860, er et multi-planar elektrisk ledende skum for innendørs bruksområder. Produktet er basert på integreringen av elektrisk ledende sølvbelagte nylonfibre som er fordelt i silisiumskum med lav tetthet. Dette er en halogenfri versjon av SOFT-SHIELD 4850 for høy temperatur, og det har en driftstemperatur på opp til 125 °C. Denne EMI-skjermingsløsningen er også elektrisk stabil over mange lukkesykluser og gjennomgår et lavt kompresjonssett på mindre enn 10 %.

Begge disse nye produktene har elektrisk ledningsevne langs Z-aksen, lav lukkekraft, nikkelfritt bærende materiale og er i samsvar med RoHS, REACH og UL 94-V-0. Mens SOFT-SHIELD 4840 har god gjennomgangsmotstand på < 150 mΩ, gir SOFT-SHIELD 4860 utmerket gjennomgangsmotstand på < 40 mΩ (begge ved 30 % pakningsdefleksjon). Tilsvarende er den typiske skjermingseffektiviteten til SOFT-SHIELD 4840 60 dB, mens SOFT-SHIELD 4860 gir 95 dB (begge fra 20 MHz til 10 GHz).

Mulige bruksområder for de nye produktene inkluderer: Elektroniske forbrukerenheter med store volum (SOFT-SHIELD 4840); LCD/PDP TV-er med stor skjerm (SOFT-SHIELD 4860); servere, stasjonære og bærbare datamaskiner; I/O-paneler, bakplan, koblinger, tilgangspaneler og pakningstetninger av rektangulære/kvadratiske striper, komponenter for stativ og innkapsling for telekominfrastruktur; og bruksområder som krever brennbarhetsklassifisering UL94 V-0.

Både SOFT-SHIELD 4840 og SOFT-SHIELD 4860 er tilgjengelig med eller uten et ledende trykkfølsomt klebemiddel (PSA) i bulkruller, kuttede plater eller tilpassede utstansede former.

Powered by Labrador CMS