Elbil:

Korter ned ladetiden med programvare

Bilprodusenten Volvo investerer i britiske Breath Battery Technologies og vil integrere selskapets programvare for å kontrollere batteriladingen i fremtidige modeller. Teknologien kan redusere tiden det tar å lade 10 til 80 prosent med mellom 15 og 30 prosent uten å påvirke batterilevetiden.

– Raskere ladetider, i området der kundene vanligvis hurtiglader, er et stort skritt i riktig retning ettersom vi fortsetter å øke elektrisk mobilitet og gjøre den tilgjengelig for flere, sier Ann-Sofie Ekberg, administrerende direktør i Volvo Cars Tech Fund, i en pressemelding.

Fondet ble etablert i 2018 for å investere i selskaper og teknologiområder som endrer bilindustrien, som elektrifisering, AI, autonom kjøring, bærekraft og digital handel.

I motsetning til tradisjonell inkrementell lading basert på forhåndsbestemte regler, bruker Breathes programvare adaptiv lading for å dynamisk kontrollere batteriet i sanntid, noe som resulterer i betydelig kortere ladetider.

Algoritmene unngår ifølge selskapet det som kalles «lithium plating», som kan skade batteriets ytelse og levetid.

Som prikken over i’en er det ikke nødvendig med ny maskinvare, algoritmene kan kjøres på den planlagte maskinvaren i Volvo Cars' nye generasjon elbiler.

Powered by Labrador CMS