Mønsterkortutlegg:

Raskere ruting med kunstig intelligens

Cadence lanserer Allegro X AI – reduserer fysisk utlegg og analyse fra dager til minutter.

Publisert

Cadence Design Systems, Inc. lanserer i dag den nye AllegroX AI-teknologien, en neste-generasjons systemdesignteknologi som skal tilby vesentlige forbedringer innen ytelse og automatisering.

Det nye AI-tilbudet er bygget på og tilgjengelig via Allegro X Design Platform og tilbyr transformative tidsbesparelser for mønsterkortdesign, der oppgaver knyttet til plassering og ruting (P&R) blir redusert fra dager til minutter, og med tilsvarende eller høyere kvalitet sammenlignet med manuelt utformede kort, ifølge FoU-sjef i Cadence, Michael Jackson (ikke han, men den andre).

P&R i mønsterkortdesign er tradisjonelt en manuell tidskrevende prosess som påvirker time-to-market. - Allegro X AI-teknologien utnytter skalerbarheten til skyen for fysisk designautomatisering, og tilbyr generativ design av mønsterkortet samtidig som den sikrer at designet er elektrisk korrekt og kan produseres, uttaler Jackson i en pressemelding.

Den nye teknologien automatiserer plassering, metallisering og kritisk nettruting, og er integrert med rask signalintegritets- og strømintegritetsanalyse. Ved å bruke de generative AI-funksjonene skal kundene dermed kunne strømlinjeforme systemdesignprosessen og oppnå ti ganger eller mer reduksjon i behandlingstid for mønsterkortdesign.

Et viktig poeng kvalitetsmessig er at plasseringsautomatisering ved bruk av generativ AI muliggjør mulighetsanalyse i de tidlige fasene av design. Ved å utforske et mye større løsningsområde enn det som er mulig gjennom manuelle metoder, driver teknologien optimalisering av beregninger, som kortere ledningslengder, samtidig som den overholder designbegrensningene.

Samtidig åpner løsningen for tettere integrasjon med teknologier for systemanalyse, slik at brukeren kan optimalisere designet både med hensyn til elektriske, og for eksempel termiske, hensyn.

Powered by Labrador CMS