FPGA utviklingskort i miniformat

FPGA OrangeCrab er et utviklingskort basert på formfaktoren Adafruit Feather og kommer med to minnekonfigurasjonsalternativer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Farnell har utvidet sitt utvalg av utviklingssett for enkeltkortdatamaskiner (SBC) med OrangeCrab r0.2 åpen kilde FPGA utviklingskort fra Good Stuff Department.

OrangeCrab kombinerer den ultrakompakte Adafruit Feather-formfaktoren med ytelse som normalt er assosiert med mye større FPGA-utviklingskort, heter det i en melding fra Farnell.

Utviklingskortet er basert på Lattice EPC5 FPGA og har to minnekonfigurasjoner; ECP5 25F/128Mbit og ECP5 85F/521Mbit. Kortet er kompatibelt med åpen kildeverktøy og skal passe godt for å eksperimentere med RISC-V og andre SoC-er med «myk» kjerne.

Man kan portere CircuitPython til OrangeCrab, som skal være mer enn i stand til å være vert for oversetteren. Selv om det foreløpig ikke er implementert, er det fritt fram å jobbe mot selve FPGAen med gateware syntetisert HDL. For de som er mer kjent med en SoC-nivå utviklingsplattform, kan ECP5 kjøre en RISC-V. LiteX-prosjektet gir også utviklere økt fleksibilitet og kapasitet, heter det.

Powered by Labrador CMS