FPGA utviklingskort i miniformat

FPGA OrangeCrab er et utviklingskort basert på formfaktoren Adafruit Feather og kommer med to minnekonfigurasjonsalternativer.

Publisert Sist oppdatert

Farnell har utvidet sitt utvalg av utviklingssett for enkeltkortdatamaskiner (SBC) med OrangeCrab r0.2 åpen kilde FPGA utviklingskort fra Good Stuff Department.

OrangeCrab kombinerer den ultrakompakte Adafruit Feather-formfaktoren med ytelse som normalt er assosiert med mye større FPGA-utviklingskort, heter det i en melding fra Farnell.

Utviklingskortet er basert på Lattice EPC5 FPGA og har to minnekonfigurasjoner; ECP5 25F/128Mbit og ECP5 85F/521Mbit. Kortet er kompatibelt med åpen kildeverktøy og skal passe godt for å eksperimentere med RISC-V og andre SoC-er med «myk» kjerne.

Man kan portere CircuitPython til OrangeCrab, som skal være mer enn i stand til å være vert for oversetteren. Selv om det foreløpig ikke er implementert, er det fritt fram å jobbe mot selve FPGAen med gateware syntetisert HDL. For de som er mer kjent med en SoC-nivå utviklingsplattform, kan ECP5 kjøre en RISC-V. LiteX-prosjektet gir også utviklere økt fleksibilitet og kapasitet, heter det.

Powered by Labrador CMS