Lanserer plattform for datainnsamling

Arrow Electronics lanserer fleksibel datainnsamlingsplattform basert på signalkjedeteknologier fra Analog Devices og Intel FPGA.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

DataStorm DAQ, som nå lanseres av Arrow Electronics, er en referanse-, evaluerings- og utviklingsplattform som kobler Analog Devices (ADI) sensor og analog-til-digital signalkjedeteknologi til en FPGA med integrert CPU. Plattformen skal bidra til å lette utfordringer som stilles når systemkravene for hastighet og nøyaktighet øker og problemer knyttet til timing og dataintegritet blir mer utbredt.

DataStorm DAQ er en Intel Cyclone V SoC-basert utviklingsplattform laget for rask prototyping eller konseptbevis-utvikling. Intel Cyclone V SoC FPGA på kortet har 85K LE’er og inkluderer en dobbel ARM Cortex-A9 MPCore for å støtte et bredt spekter av applikasjoner. Plattformen er spesielt egnet for presisjonsapplikasjoner innenfor områder som instrumentering, helsevesen, energi og industri, romfart, bilindustri og kommunikasjon.

Kortet støtter FMC- og PMOD-kontakter med lavt antall pinner (LPC) for enkel utvidbarhet. Disse kontaktene gjør det mulig for FPGA å kommunisere med analoge og digitale signalkjedekomponenter som sensorer, forsterkere, dataomformere, aktuatorer og andre signalkjedeblokker.

For applikasjoner som krever nøyaktige målinger, kan testing mellom FPGA og dataomformere utføres ved å bruke mesaninkort med LPC FMC-kontakter. På samme måte kan konseptbevis-evaluering utføres ved hjelp av dataomformere, sensorer, RF-komponenter, med mer.

DataStorm DAQ-plattformen inkluderer demodesign og verktøy, som HDL-kode, enhetsdrivere og referanseprosjekteksempler. Flere mezzanin-kort støttes med en full pakke med verktøy og demonstrasjoner.

  • EVAL-AD4020FMCZ for generell bruk, et evalueringskort med en 20-bits 1,8 MSPS, «easy drive» og differensiell SAR ADC.
  • Eller flerkanals EVAL-AD7768FMCZ evalueringskort, som er utstyrt med en 8-kanals, 24-bits, simultan sampling ADC, effektskalering og har 110,8 kHz båndbredde.

Kortet inkluderer også tilpassede Linux-drivere for industriell I/O-subsystem (IIO) med LibIIO-biblioteker og IIO Oscilloscope.

Powered by Labrador CMS