Mouser satser mye på automatisering med den nye utvidelsen. Her ser vi blant annet lagersystemet fra AutoStore, kjernen av systemet i blått.

Mouser Electronics utvider globalt distribusjonssenter

Nok en distributør som utvider kapasiteten er Mouser Electronics. Selskapets globale hovedkvarter og distribusjonssenter utvides betydelig for å fortsette å møte behovene langt inn i det neste tiåret.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet satte nylig spadetak for 38 647 kvadratmeter, tre-etasjers bygning som ligger sør for Dallas-Fort Worth, Texas.

– Med større lager og kontinuerlig investering i automatisering og bemanning, forbereder Mouser seg for fremtiden samtidig som den sikrer det høyeste nivået av kundeservice i dag, sier Pete Shopp, Mouser Electronics' Senior Vice President of Business Operations. – Verktøyene og systemene vi har satt på plass tilbyr en annen måte vi kan bidra til å forkorte kundenes tid til markedet.

Det nye bygget (grønt) knyttes til eksisterende anlegg med en bro.

Når den nye konstruksjonen er fullført, vil Mousers globale hovedkvarter på 315,6 mål bli på nær 370 mål for å håndtere et lager på 1 million unike SKUer (Stock Keeping Unit) for produkter og teknologier fra over 1200 produsenter. Det nye bygget vil ha en planløsning med trippel mesanin, avansert automatisering og en bro til den eksisterende distribusjonssenterbygningen. Til sammen vil det nye anlegget bety at Mouser vil ha noen av de mest avanserte mottaks-, ordreuttrekkings- og fraktavdelingene innen e-handel, i følge dem selv.

Våren 2022 fullførte Mouser installasjonen av 120 vertikale løftemoduler (VLM), den største VLM-installasjonen i verden. VLM-er er i hovedsak gigantiske vertikale arkivskap, komplett med hyller og en automatisert avtrekker for å bringe komponentene til den ansattes arbeidsstasjon. Dette øker effektiviteten og gulvplassen og kan redusere en ansatts gangtid med 45 % eller mer.

I tillegg til den massive VLM-installasjonen, har Mousers distribusjonssenter flere Ultipack- og I-Pack-maskiner – et sofistikert automatisert system for forsegling og merking av forsendelser som kan behandle opptil 14 bestillinger per minutt – samt et OPEX Perfect Pick-system for konsolidering og et AutoStore-system fra Norge.

Powered by Labrador CMS