Lysfølsom energihøsting til Farnell

Farnell har inngått en distribusjonsavtale med svenske Epishine, produsent av trykte, organiske solceller og utviklingssett.

Publisert Sist oppdatert

De nye, trykte organiske solcellene fra Epishine er optimalisert for å høste energi fra innendørs lavenergibelysning, slik at organisk solenergi kan brukes overalt, som det heter i en pressemelding. Utviklere kan også bruke denne nye teknologien med Epishines Light Energy Harvesting Evaluation Kit.

Epishines organiske solceller er små, tynne, fleksible og trykt på resirkulerbar plast. Cellene kan enkelt integreres i hvilket som helst elektronisk lavenergiutstyr der de konverterer innendørs lys til elektrisitet. Derfor mener de også at i nye design kan batterier i trådløse sensorer og lignende enheter byttes ut med de organiske solcellene.

Utviklingssettet viser hvordan Epishines Light Energy Harvesting (LEH)-moduler kan drive innendørs trådløse lavenergienheter som vanligvis drives av batterier. Den kombinerer en 6-cellers 50x50mm LEH-modul med en superkondensator som fungerer som energibuffer og et intelligent ladestyringssystem for å støtte ulike utgangsspenninger og energilagringsløsninger. Det kan til og med bruke et eksternt hovedbatteri som sikkerhetskopi. Evalueringssettet kan levere tilstrekkelig utgangsstrøm til å drive de fleste trådløse enheter med lav effekt, for eksempel BLE, Zigbee og LoRa.

Viktigste funksjoner inkluderer:

  • Valgbar utgangsspenning fra 1,8V til 3,3V i trinn på 0,1V
  • Opptil 300mA utgangsstrøm
  • Optimalisert for innendørs bruk (-20°C til 40°C / 0-85% relativ luftfuktighet) med lysstyrke på 20 til 1000 lux
  • En superkondensator for energilagring som kan omkonfigureres for å lade oppladbart batteri

Produktene vil bli lagt til Farnells linjekort senere i år, mens Epishines Light Energy Harvesting Evaluation Kit er tilgjengelig nå, melder distributøren.

Powered by Labrador CMS