Bilelektronikk:

Flerstrøms videogrensesnitt for kjøretøy

Inova Semiconductors lanserer APIX3 SerDes produkter med DisplayPort multistrøm videogrensesnitt og støtte for opp til 4 Daisy-kjedede skjermer.

Publisert

De nye senderenhetene skal muliggjøre samtidig overføring av flere videoer, lyd, Ethernet og data i sanntid med opptil 12 Gbit/s.

INAP567TAQ og INAP597TAQ er betegnelsen på de to nye medlemmene av APIX3 SerDes-produktfamilien. APIX (Automotive Pixel Link) er en flerkanals SerDes-teknologi (Serialiser/Deserialiser) utviklet av Inova for høyoppløselige videoapplikasjoner for biler. IC-ene brukes først og fremst i kjøretøycockpiter og infotainmentsystemer. 

Den nyeste APIX3-generasjonen kan etablere flere skjermforbindelser selv med seriekoblede skjermer med en båndbredde på opptil 12 Gbit/s og støtter HD- og Ultra HD-skjermer. Senderne tilbyr et DisplayPort 1.4a-videogrensesnitt med støtte for Single-stream (SST) eller Multi-stream Transport (MST) for opptil 4 videoer, hver med opptil 360 MHz pikselklokke. Opptil fire DP-baner med maksimalt 5,4 Gbit/s hver (HBR2), samt en AUX-datakanal med 1 Mbit/s er tilgjengelig.

INAP597TAQ-enheten støtter i tillegg kryptering av audiovisuelt innhold i henhold til HDCP 2.3-standarden som en HDCP-repeater mellom DisplayPort og APIX3-koblingen. Den krypterte videoen fra SOC blir overført til en tilsvarende APIX3-mottakerkomponent. Alle nødvendige HDCP-nøkler lagres individuelt i hver komponent. 

De nye enhetene i APIX3-familien er designet for populære bilskjermer (f.eks. 2880 x 1080 x 24 bit, 60 Hz). Ikke desto mindre er videooppløsninger med opptil 8190 aktive piksler per linje og fargedybder på opptil 30 biter også mulig via tunnelering og overføring av VESA DSC-komprimerte videodata. Valgfri video-CRC og 4 feilbeskyttede AShell-dataoverføringskanaler støtter implementering av sikkerhetskritiske koblinger til flere mottakere.

 

Powered by Labrador CMS