Romfartsteknologi

Vil tilby IoT via satellitter på fem kubikkcentimeter

Tyrkiske Hello Space gjør seg klar til å sende sin første test-pocketqube-satellitt døpt «Istanbul», og vil tilby global dekning og datatjenester til selskaper som bruker IoT-teknologi.

Publisert

Hello Space vil demonstrere teknologi i verdensrommet med den nyeste og minste satellittstandarden: «pocketqube»-teknologi.

Muzaffer Duysal, CEO i Hello Space.
Muzaffer Duysal, CEO i Hello Space.

Tyrkias første og verdens tredje oppstartsfirma med satellittkonstellasjon i pocketqube – skal tilby global IoT datatjeneste. Pocketqube-satellitter er per i dag verdens minste satellittstandard, i størrelsen 5cm x 5cm x 5cm, og som lover stor dekning fra verdensrommet gjennom smalbånds datakommunikasjon. «Istanbul», Hello Space’s første pocketqube-testsatellitt, skal opp i verdensrommet med SpaceX sin Falcon9-rakett i februar 2023.

Pocketqube-satellitter skal gi datatjenester til lave kostnader; som sporing av bevegelser til lastcontainere, fjernovervåking av flere variabler som temperatur, fuktighetsnivåer for industrielt utstyr og sporing av landbruksproduksjon for å sikre effektiv styring av forsyningskjeden. Pocketqube satellittteknologi overfører fjernsensordata innen maritim, landbruk, logistikk, energi, miljø og klimarelaterte virksomheter til en mye lavere kostnad med denne teknologien, heter det fra selskapet.

Både maskin- og programvareteknologi skal produseres i Tyrkia

Medgründer Zafer Şen.
Medgründer Zafer Şen.

– Jeg fungerte som teamleder i Grizu-263A-prosjektet – Tyrkias første pocketqube-satellitt. Jeg gleder meg til å bruke min erfaring med Hello Space, og jobber med de nyeste teknologiene med sikte på å bli et globalt datatjenesteselskap, sier Hello Spaces medgründer og administrerende direktør Muzaffer Duysal.

– Hello Space øker ambisjonen vår om å sette Tyrkia blant verdens pionerer innen pocketqube-satellittfeltet, som praktisk talt er nytt for alle. Vi samler enorm kunnskap ved å produsere både maskinvare og programvare i Tyrkia, legger Hello Space-medgründer
Zafer Şen til. Han er også grunnlegger av OBSS Technology.

Hello Space ble grunnlagt i mai 2022 som Tyrkias første kommersielle pocketcube-satellittsatsing. Gründere og partnere er Muzaffer Duysal og Zafer Şen. Selskapet har som mål å etablere en pocketqube-satellittkonstellasjon av 50+ satellitter i verdensrommet, for å tilby datatjenester med smalbånds dataoverføring gjennom IoT-teknologi.

Powered by Labrador CMS