Bedrift:

Fra venstre: Sabine Müller – Innomar CEO, Peter Koldgaard Eriksen – Business Unit Director NORBIT Oceans, Jens Lowag – Innomar CTO og Per Jørgen Weisethaunet – Norbit CEO.

Norbit kjøper undervannsspesialist

Norbit melder nå at de overtar Innomar, et tysk selskap innen maritim teknologi.

Publisert

Ifølge en børsmelding torsdag har Norbit inngått en aksjekjøpsavtale om å erverve 100 prosent av eierandelen i teknologiselskapet Innomar Technologie GmbH, som skal være en markedsleder innen sub-havbunnprofilere i den maritime industrien.

Med nesten tretti års erfaring innen akustiske systemer, signalbehandling, maritim elektronikk og programvare, har Innomar ifølge børsmeldingen utviklet banebrytende teknologi med høy ytelse og bygget dyp domeneekspertise som er godt anerkjent i markedet. Innomar betjener en diversifisert og global kundebase, etter å ha solgt systemer til mer enn 80 land, og demonstrerer omfattende rekkevidde og respons på markedets etterspørsel. Innomars hovedprodukter er parametrisk havbunnsprofileringsutstyr, som er avanserte akustiske instrumenter designet for å fungere på alle havdyp.

Disse enhetene bruker spesialiserte lydpulser for å lage høyoppløselige bilder av havbunnen og de underjordiske lagene under den. Sub-havbunnsprofileringsenheter brukes i ulike applikasjoner, som kartlegging av sedimentlag (f.eks. for installasjon av havvindparker, mudring og konstruksjon), utfører geologiske undersøkelser og oppdager nedgravde objekter som rørledninger, kabler, steinblokker eller arkeologiske gjenstander.

– Innomar har et erfarent team med dyp teknisk kompetanse og produktporteføljen er komplementær til vår eksisterende ekkoloddteknologi, uttaler Per Jørgen Weisethaunet, administrerende direktør i NORBIT.

– Dette oppkjøpet «ticks all boxes», fastslår Weisethaunet.

Illustrasjon av hvordan parametrisk havbunnsprofilingsteknologi kartlegger sedimentlagene under havbunnen.
Powered by Labrador CMS