Emerson vs. NI

Emerson legger inn bud på NI - verdsetter selskapet til 7,6 milliarder dollar

Nå er det klart at Emerson har lagt inn et konkret bud på NI som verdsetter selskapet til 7,6 milliarder dollar.

Publisert Sist oppdatert

I pressemeldingen skriver Emerson at selskapet presenterte et tilbud til NIs styre allerede i mai i fjor på 48 dollar per aksje, som ble hevet til 53 dollar i november, men at de ikke fikk noe svar.

Nå legger Emerson et bud som verdsetter NI til 7,6 milliarder dollar. NIs styre har ennå ikke svart på budet annet enn at selskapet avduket en «giftpille» fredag for å stoppe en rask overtakelse. Styret ønsker å ha tid til å vurdere hva som er best for aksjonærene.

Pressemeldingen, som gikk ut i går, sier blant annet at «Emerson har idag sendt et forslag til styret for National Instruments om å kjøpe NI for 53 dollar per aksje i kontanter til en implisitt bedriftsverdi på 7,6 milliarder dollar.»

– Selv om Emerson ville ha foretrukket å oppnå en avtale privat, gitt NIs kunngjøring om at de foretar en strategisk gjennomgang, og etter å ha nektet å samarbeide med oss mot en premium kontanttransaksjon i løpet av de siste åtte månedene, offentliggjør vi vår interesse til fordel for alle NI-aksjonærer, sier Lal Karsanbhai, president og administrerende direktør i Emerson i samme pressemelding.

For Emerson er det fremfor alt automatiseringsdelen av NI som tiltrekker og kan skape synergier med selskapets egne produkter.

Powered by Labrador CMS