Mønsterkort:

Marius Aas Lilloe-Wall, Annette Qvist Aasen, Niels Bjørnsbråten Lysen, Anders Løbben og Svein-Erik Rambø er mer enn klare for å komme seg ut og finne kunder de kan følge helt fra starten.
Marius Aas Lilloe-Wall, Annette Qvist Aasen, Niels Bjørnsbråten Lysen, Anders Løbben og Svein-Erik Rambø er mer enn klare for å komme seg ut og finne kunder de kan følge helt fra starten.

Satser på mer markedsarbeid

PCB Connect i Norge har hatt en fin omsetning og resultatvekst vekst de senere år. Nå er ny mann ansatt for å styrke arbeidet i markedet. Og én som tilfører nyttig kompetanse.

Publisert

Selv om de har mange eksempler på kunder som har vært med fra starten, understreker daglig leder Svein-Erik Rambø at det fortsatt er viktig å komme tidligere inn i prosessen. – Det skal vi gjøre ved blant annet å møte oppstartsbedrifter og andre i tidlig fase, sier han.

EMS kjøper mest

– Vi ser at andelen bedrifter som kjøper kort går ned, siden dette er mer og mer overlatt til kontraktprodusentene (EMS), forklarer han og legger til at de har gode avtaler med nettopp EMS-sektoren.

Utenfor Kina

Som andre mønterkortleverandører, merker også PCB Connect en økning i etterspørsel etter kort utenfor Kina. Vi er likevel svært tilfreds med kvalitet og presisjon fra produksjonen der. Vi har som mål å redusere produksjon til 70 prosent av totalen for å møte dette kravet. – Vi er allerede etablert med leverandører i nye land, som Afrika, India og Vietnam. Leverandører i Europa og USA har vi hatt lenge, sier Rambø.

Vekst

For konsernet er vekstplanen i bunn 10 prosent, og Rambø presiserer at PCB Connect-gruppen har en sunn forretning og har hatt det i mange år. På produktsiden ser de vekst i fleks og aluminium. Generelt er det en økning i andre materialer enn FR4. Nytt nå og foreløpig eksotisk, er for eksempel led i glass som kan produseres i metervis. – Vi har også kunder som krever sølv som overflatebelegg, visstnok bedre enn gull i visse applikasjoner.

Sjekker fabrikkene

Som andre seriøse mønsterkortformidlere kontrollerer også PCB Connect «sine» fabrikker. I følge selskapet vurderer de nøye alle partnere før de blir godkjent og havner på konsernets AVL. Etter første godkjenning blir det fulgt opp med jevnlige revisjoner. Egne ansatte plassert på kontrollsiden hos avtaleprodusentene bidrar til øket sikkerhet og kvalitet på mønsterkortene.

Ny utearbeider

Det er også to nye ansikter siden vi var der sist (i 2021). Marius Aas Lilloe-Wall som kommer fra en helt annen bransje og som nå er under opplæring. Hans viktigste jobb vil bli å knytte kontakter og være ute i markedet, noe han er vant til fra før. – Jeg kan godt tenke meg å komme nærmere miljøer som for eksempel Gründer-miljøer og Start-Ups, sier han og røper at han er full av ideer allerede.

Tung kompetanse

Niels Bjørnsbråten Lysen har kommet inn med mer direkte kompetanse, siden hans tidligere arbeidsgiver var Hapro. Der jobbet han blant annet i NPI-avdelingen. – Det er godt å ha en mann som snakker «språket» til kundene våre, istemmer Svein-Erik Rambø og salgsingeniør Anders Løbben.

Har det meste

Igjen, som de fleste aktører i det norske markedet, kan PCB Connect også levere det meste, fra helt enkle kort til flerlagskort, flex og aluminium – Vi har levert 40 lagskort og vi vet at det finnes kort i porteføljen med mere enn det doble antall lag, sier Rambø. – Men da blir det veldig spesielt, avslutter han.

Powered by Labrador CMS