Dronesystemet som skal leveres, AR100-H, er en modulær og sammenleggbar liten drone. Alle relevante komponenter kan skiftes ut i noen få enkle trinn uten bruk av verktøy.

Signerer kontrakt for 145 dronesystemer med det tyske forsvaret

Tyske AirRobot, en del av Nordic Unmanned-gruppen, har i dag signert MIKADO-kontrakten for å forsyne Bundeswehr (tyske væpnede styrker) med 145 av sine nye og modulære AR100-H dronesystemer og støtte militært personell med opplæring.

– AR100-H-systemet er designet, utviklet og produsert av vårt ekspertteam i Tyskland av AirRobot, i henhold til militære DIN EN9100-standarder. Det robuste og kompakte dronesystemet er unikt, og vi er begeistret for å fortsette det allerede langvarige tillitsfulle samarbeidet med Bundeswehr med vår multi-misjon løsning, sier Björn Behrmann, administrerende direktør i AirRobot.

AR100-H-systemet er en modulær og sammenleggbar liten drone. Alle relevante komponenter kan skiftes ut i noen få enkle trinn uten bruk av verktøy. Det er et fleksibelt dronesystem med lav vekt og lavt støynivå utviklet spesielt med tanke på de væpnede styrkene og spesialpolitistyrkene. Dronesystemene inneholder alt nødvendig utstyr for at en moderne utplassert soldat skal få situasjonsforståelse dag og natt i all slags vær. «Mikado» (Mikroaufklärungsdrohne) er en mikro-rekognoseringsdrone for lokale områder. Systemet er basert på 24 000+ flyvninger og operasjonserfaring fra den eksisterende AR100-B, som fortsatt er i tjeneste med det tyske forsvaret.

– MIKADO-kontrakten er en av de største militære dronekontraktene som noen gang er tildelt i Europa, i sin kategori. Det styrker vår allerede gode posisjon i det tyske forsvarsmarkedet, og vi er beæret over å fortsette å samarbeide med det tyske forsvaret. Vi er glade for å se at den store innsatsen til AirRobot resulterte i å bli valgt som den foretrukne leverandøren av systemintegrasjoner og støtte med deres nye AR100-H-system. For global bruk vil vi oppnå en militær luftdyktighetssertifisering, den første i sin klasse, sier administrerende direktør i Nordic Unmanned, Knut Roar Wiig.

AirRobot har vært en langvarig droneleverandør til det tyske forsvaret siden 2005 og har for tiden en vedlikeholdskontrakt (MRO) med det tyske forsvaret.

Powered by Labrador CMS