Sterkt comeback fra Easee:

Storsalg av nye ladere fra første dag

I dag lanserer Easee ny ladeboks – har allerede solgt over 4000 ladere.

Publisert Sist oppdatert

Det tok bare en halvtime etter at samsvarserklæringen for Easees nye lader Charge Lite var signert, til selskapet gjorde sitt første salg – klokken 19 fredag kveld.

Hvorfor er samsvarserklæringen så viktig, lurer du kanskje på. Jo, det er dokumentasjonen som stadfester hvilke standarder selskapet har fulgt i utviklingen av ladeboksen. I seks måneder har Easee, i samarbeid med akkrediterte testhus, jobbet for å teste og bevise sine tekniske løsninger. Nå er dokumentasjonen endelig på plass, og salget i gang.

Stefan Dekker kan allerede notere storkontrakter på de nye laderne.

– Vi har fått bestillinger på over 4000 ladere, fordelt på Norge, Sverige, Danmark og Nederland. Det er veldig gledelig at dette skjer i de markedene vi har hatt det tyngst de siste månedene, sier Easees salgsdirektør Stefan Dekker.

Charge Lite er nå lansert i Sverige, Nederland, Belgia, Danmark, Norge og Østerrike.

Det var det svenske installasjonsselskapet Efuel som plasserte de første ordrene av Lite. Efuel er en av Easees originale partnere som har bidratt til selskapets vekst i Sverige og Danmark.

– Vi, og markedet, har ventet på dette produktet helt siden salgsstoppen i Sverige. Vi ser frem til å tilby våre kunder enda en moderne, sikker og populær lader. Vi har fulgt prosessen som Easee har har hatt med myndighetene og sertifiserte testinstitutter. Vi har full tillitt til at Easee følger relevante EU-direktiver, sier Robert Rosenzweig, administrerende direktør i Efuel.

Ny produktserie

Charge Lite er det første produktet i Easees nye produktserie. I dag annonserer selskapet tre nye ladebokser; Charge Lite for vanlige husstander, Charge Core med høyere ladehastighet for både husstander og fellesanlegg, og den MID-sertifiserte laderen Charge Max. Core og Max blir tilgjengelige for salg i henholdsvis fjerde kvartal i år og første kvartal i 2024.

Caroline Vorpenes har hatt ansvaret for å få laderen Charge Lite klar for markedet

Produktdirektør i Easee, Caroline Vorpenes, har hatt ansvaret for å få laderen Charge Lite klar for markedet:

– Det er data og analyser fra 60 millioner ladeøkter og utallige innspill fra partnere, elektrikere og sluttbrukere som ligger til grunn for utviklingen av denne produktserien. Hver ladeboks har unike egenskaper rettet mot forskjellige målgrupper, sier hun.

Produktlanseringen av Lite er svært viktig for Easee, spesielt i de landene der salget av laderne Home og Charge har blitt påvirket av salgsforbudet Elsäkerhetsverket nedla i Sverige i mars. I utviklingen av den nye produktserien har Easee adressert og ordnet samtlige punkter myndighetene la til grunn for salgsforbudet – i samarbeid med akkrediterte testhus som TÜV Rheinland og TÜV SÜD.

Eksternt jordfeilvern

Et mye omtalt punkt som førte til salgsforbudet av Home og Charge i Sverige, er Easees integrerte jordfeilbeskyttelse. Den samme løsningen er også i Lite, men denne gangen har Easee erklært samsvar med riktig standard.

– Vi har sett at det er usikkerhet rundt anvendelsen av standarden i noen markeder og tar derfor hensyn til det. Charge Lite krever derfor en ekstern jordfeilbryter type A, slik at vi oppfyller kravene slik myndighetene i for eksempel Sverige tolker dem, sier Vorpenes.

Easee fastholder fremdeles at det fortsatt er helt trygt å bruke laderne Home og Charge. Det er ikke innført bruksforbud i noen land og Easee kommer til å gå kjempe videre i retten.

Tilpasningen av Charge Lite, med krav om ekstern jordfeilbryter type A, endrer ikke selskapets syn på at den integrerte jordfeilbeskyttelsen er tilstrekkelig.

– Vi kommer til å fortsette dialogen med Elsäkerhetsverket for komme til enighet rundt de allerede installerte laderne Home og Charge i Sverige. Vi har akkrediterte testhus som bekrefter at løsningen er trygg og kommer til å fortsette å bygge på dokumentasjon og gjøre enda flere tester for å imøtekomme myndighetenes krav, sier Vorpenes.

Nye produkter – med lokal kontroll

Lokal kontroll over laderen har stått høyt på ønskelisten hos mange Easee-brukere. Charge Lite skal få Bluetooth, som betyr at du nå blant annet kan starte og stoppe lading, sjekke ladehastighet og låse/låse opp ladekabelen uten å være tilkoblet internett.

I tillegg vil det også komme lokal OCPP, en velkjent standard som tillater direktestyring fra tredjeparter.

– Dette gjør at sluttkundene ikke lenger er avhengige av Easees skytjeneste for å kunne bruke laderen, sier Vorpenes.

20.000 Charge Lite levert

I løpet av de årene Easee bygget seg opp til å bli Europas største ladeselskap, har Elektronikkprodusenten Norautron i Horten vært en viktig partner. Nå fortsetter samarbeidet med å klargjøre Charge Lite for salg.

Norautron har allerede levert 20.000 Charge Lite, og skal snart levere 30.000 til.

– Vi er glade for at Easee nå er klare med et nytt produkt på markedet, og er optimistiske til fortsettelsen. Det har vært en krevende tid for begge parter, og nå er det forløsende å endelig kunne fokusere på noe positivt, sier Øyvind Sedivy, administrerende direktør i Norautron.

De nye produktene

Charge Lite er bakoverkompatibel med alle eksisterende Easee-produkter. Det betyr at den både passer inn i de gamle bakplatene og kan bruke tilleggsutstyr som Easee Equalizer. Sistnevnte gir full dynamisk last- og fasebalansering. Det innebærer kort fortalt at ladeboksen vet hvor mye strøm som blir brukt av andre apparater i huset, og justerer opp og ned ladehastigheten etter hvor mye kraft som er tilgjengelig.

Equalizer kan også instruere Charge Lite om å kun lade på solstrøm, for de som har solceller og ønsker å kjøre på 100 prosent egenprodusert energi.

Lokal kontroll over laderen har stått høyt på ønskelisten hos mange Easee-brukere. Charge Lite får også Bluetooth, som betyr at du nå blant annet kan starte og stoppe lading, sjekke ladehastighet og låse/låse opp ladekabelen uten å være tilkoblet internett.

Charge Lite har ellers fått en øvre ladeeffekt på 11 kW på tre faser, og 7,4 kW på én fase, som også er makskapasiteten for de fleste elbiler på markedet.

– Målet vårt med Charge Lite var å lage en kostnadseffektiv og fremtidsrettet ladeboks med alle de viktigste funksjonene for husholdninger med én til to elbiler. Vi sitter på data som viser at forsvinnende få elbileiere lader med mer enn 11 kW hjemme, sier produktsjef i Easee, Caroline Vorpenes.

Charge Lite blir etterfølgt av to storesøstre om kort tid: Charge Core og Charge Max. Disse er kraftigere og har mer funksjonalitet enn Lite.

Du kan blant annet koble flere på samme kurs, og vil da få automatisk last- og fasebalansering om du lader mer enn én bil samtidig. Dette gjør dem velegnet for fellesanlegg i leilighetsblokker, arbeidsplasser eller andre steder der man skal lade mange kjøretøy samtidig.

Med en øvre ladeeffekt på hele 22 kW passer Charge Core også for vanlige husstander som ønsker en så kraftig hjemmelader som mulig, og som har kjøretøy som kan ta imot mer enn 11 kW.

Charge Max byr i på den samme fyldige funksjonspakken og den samme kraften som Core, men er i tillegg MID-sertifisert.

 

 

Powered by Labrador CMS