Maritime systemer:

Med sin investering i Marine Hybrid Solutions AS (MHS) styrker Baumüller sin marine virksomhet i Norge: Det nye selskapets styre (fra venstre) Geir Pedersen (Anlegg og Marine Service), Thomas Scholz (Baumüller Anlagen-Systemtechnik GmbH & Co. KG), Børge Nogva (administrerende direktør Marine Hybrid Solutions AS) og Trond Olsen (Anlegg og Marine Service & styreformann i Marine Hybrid Solutions AS).

Konsentrerer kompetanse for lavutslippsskip

Tyske Baumüller stifter et nytt selskap i Norge sammen med Anlegg og Marine Service og Nogva Holding, Marine Hybrid Solutions AS (MHS), for ytterligere å fremskynde utviklingen av lavutslippsskip.

Publisert

Baumüller Anlagen-Systemtechnik GmbH & Co. KG, systemselskapet til Baumüller Group, har etablert det nye selskapet Marine Hybrid Solutions AS (MHS) sammen med Anlegg og Marine Service og Nogva Holding. MHS er basert rundt 80 km sør for Oslo i Tønsberg/Vestfold, Norge. Administrerende direktør i det nye selskapet er Børge Nogva, som har mange års erfaring fra skipsbygging.

I Norge fokuserer Marine Hybrid Solutions AS på marine fremdriftssystemer med helelektriske løsninger og dieselelektriske hybriddrifter. MHS har satt seg som mål å lansere nye og forbedrede løsninger for å møte de stadig strengere fraktkravene. I fremtiden skal skip kunne få tilgang til flere energikilder som brenselceller, batterier, solceller, vindturbiner og motorer som drives med alternativt brensel.

Et annet fokus er digitalisering. Skybaserte IoT-løsninger sammen med intelligente automatiseringsløsninger og kunstig intelligens (AI) er ment å gjøre skipsdriften mer effektiv og bærekraftig.

– Våre partneres mangeårige marine ekspertise hjelper oss med å tilby flere målrettede løsninger for marin sektor. Det felles selskapet er en enorm gevinst for oss, sier Thomas Scholz, salgssjef og medlem av ledelsen i Baumüller Anlagen-Systemtechnik GmbH & Co. KG.

Børge Nogva er involvert i MHS som en del av Nogva Holding og er administrerende direktør i oppstarten. Nogva har hatt ulike stillinger i selskaper som Ulstein, Rolls-Royce, GE og Høglund.

Anlegg og Marine Service (AMS) har en majoritetsandel i det nystiftede selskapet og er som leverandør og serviceselskap spesialisert på dieselmotorer for shipping, og olje- og gassmarkedet. AMS har mer enn 40 års erfaring og er salgspartner for skipsmotorprodusenter som Caterpillar, Cummins, Yanmar, MTU, Detroit Diesel og Volvo Penta. Selskapet tilbyr også løsninger for lavutslipps- og utslippsfrie teknologier og produkter.

Baumüller Anlagen-Systemtechnik GmbH & Co. KG er systemhuset til Baumüller Group. De har allerede konvertert en rekke arbeidsbåter, slepebåter, fartøyer og yachter til innlandsvann til hybride og helelektriske fremdriftssystemer. Selskapet leverer en rekke produkter og tjenester, fra motor til omformer og kontroll til ladesystemer, BAC-PCS strømstyringssystem og energidistribusjonsplattformen BAS-Link DC-Grid, til diagnoseprogramvare og batteristyringssystemet.

Powered by Labrador CMS