Arkitektens illustrasjon av den nye gigafabrikken i Sunderland.

Nissan skal bygge gigafabrikk i Storbritannia

Sentrert rundt det rekordstore anlegget i Sunderland, Storbritannia, vil Nissan EV36Zero sette fart på selskapets vei mot karbonnøytralitet, og etablere det de kaller en ny 360-graders løsning for nullutslippskjøring.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Anlegget vil få en første investering på 1 milliard britiske pund fra Nissan og samarbeidspartnere, Envision AESC og Sunderland City Council. Bestående av tre sammenkoblede tiltak, samler Nissan EV36Zero elektriske kjøretøyer, fornybar energi og batteriproduksjon.

Nissans har produsert biler i Sunderland i 35 år, og prosjektene som nå er lansert, representerer 6200 jobber hos Nissan og de britiske leverandørene, inkludert mer enn 900 nye Nissan-jobber og 750 nye jobber hos Envision AESC sin nye gigafabrikk.

Envision AESC, batterivirksomheten til det globale teknologiselskapet Envision Group, vil implementere integrert AIoT smart-teknologi for å overvåke og optimalisere energiforbruk, produksjon og vedlikehold på sin nye gigafabrikk, slik at den raskt kan øke produksjonen og gi batterier til opptil 100 000 Nissan elektriske kjøretøyer i året.

 

EV36Zero-konseptet som består av ny elbil, gigafabrikk og fornybar energi.

Som en del av kunngjøringen vil Nissan investere opptil 423 millioner pund for å produsere en ny generasjon elbil ved Sunderland-fabrikken i Storbritannia. Den nye bilen er designet for globale markeder, og vil bli eksportert til de europeiske markedene som tradisjonelt betjenes av Nissans Sunderland-anlegg. Den nye crossoveren vil bli bygget på Alliance CMF-EV-plattformen med en forventet produksjonskapasitet på opptil 100 000 enheter.

Produksjon i Sunderland vil skape 909 nye arbeidsplasser på fabrikken, og mer enn 4500 nye arbeidsplasser i den britiske forsyningskjeden, i tillegg til 75 stillinger innen forskning og utvikling. Transformasjonsprosjektet tar Nissans totale kapitalinvesteringer til 5 milliarder pund, og inkluderer også:

  • Forskning og utvikling ved Nissans europeiske tekniske senter i Cranfield, Bedfordshire
  • Støtte for britiske leverandører for overgang til elektriske biler
  • Fabrikkanleggets konkurranseevne og miljøforbedringer styrkes
  • Utvikling for arbeidsstokken til Nissan innen fremtidige teknologier

Andre produksjonssteder er ennå ikke bekreftet. Flere detaljer om den nye bilen, inkludert priser og teknologi, vil bli gitt nærmere bilmodellens lansering.

Hele pressemeldingen kan leses her. (ekstern lenke)

Powered by Labrador CMS