Foto: Panasonic.

Nok en aktør vil bygge batterifabrikk i Norge

Batterigiganten Panasonic, energiselskapet Equinor og industrikonsernet Hydro har signert et Memorandum of Understanding (MoU) for å danne et strategisk partnerskap som skal utforske muligheter for å etablere en bærekraftig og konkurransedyktig europeisk batterivirksomhet – i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Dette blir den tredje aktøren som vil satse på storproduksjon av batterier. Bedriftene vil jobbe sammen mot sommeren 2021 for å vurdere markedet for litiumionbatterier i Europa og undersøke hvor moden forretningsideen er for en grønn batterivirksomhet i Norge. Initiativet er basert på Panasonics teknologi og retter seg mot det europeiske markedet for elektriske kjøretøyer og andre applikasjoner.

De vil også undersøke potensialet for en integrert verdikjede og for samlokalisering av leverandørpartnere. Resultatene fra denne innledende fasen vil danne grunnlaget for endelige beslutninger.

Mototsugu Sato, konserndirektør i Panasonic, sier selskapet ser på det strategiske partnerskapet med Equinor og Hydro som et potensielt grunnlag for fremtidig utvikling og vekst i energi-/ batterisektoren i den europeiske regionen.

Som en del av den innledende fasen vil selskapene direkte engasjere potensielle kunder i Europas bilindustri og annen industri og innlede dialog med relevante myndigheter i Norge og i Europa med sikte på å sikre konkurransedyktige rammebetingelser for dette initiativet. Foreløpige resultater forventes rundt midten av 2021.

Her er Equinors pressemelding.

Powered by Labrador CMS