RFID og knappeceller:

Murata ser til helsemarkedet

Selskapet demonstrerer en bitteliten RAIN RFID tag og de nyeste knappecellebatteriene for smarte helseapplikasjoner.

Publisert

Murata vil vise frem sine små RAIN RFID-tager, så vel som sine såkalte HIGH-Drain sølvoksyd- og Mini alkalinebatterier for smarte helseapplikasjoner under messen Pharmapack Europe (Stand B8) 1. – 2. februar 2023. Besøkende vil få muligheten til å få se hvordan Muratas RAIN RFID-tag er designet for å ivareta en unik identifikator. Taggen gjør det mulig for RFID-lesere å fastslå varens identitet og autentisitet i smarte helseapplikasjoner.

De små, men robuste RFID-taggene kan monteres på metalliske og ikke-metalliske overflater, egnet for bruk på små gjenstander. For å unngå enhver risiko for kontaminering under medikamentfyllingsoperasjonene, kan de også legges inn i produktet, for eksempel ferdigfylte sprøyter, hetteglass og patroner, opplyser Murata.

Med sin kompetanse innen denne teknologien, integrerte Murata en antenne i flerlags keramiske substrater for å produsere en liten og robust RFID-brikke som er i stand til automatisk identifikasjon og bulklesing på over 400 enheter i minuttet for høy gjennomstrømningseffektivitet. Denne evnen skal tillate sanntidsidentifikasjon ved full produksjonshastighet, og forhindre enhver forveksling under medikamentfyllingsoperasjoner.

RFID-taggene gir også serialisering på varenivå, og begrenser dermed batchsegregering dersom en defekt skulle bli funnet i ettermarkedet.

Murata hevder selv å være oppfinneren av verdens første kvikksølvfrie sølvoksid knappecellebatterier, og med over 40 års ingeniør- og produksjonserfaring har de utviklet de såkalte HIGH-Drain Mini Alkaline (LR) og sølvoksyd (SR) batteriene. Knappecellene leverer høy strøm og høy pulsutladningsstrøm (opptil 3 ganger høyere enn konvensjonell SR/LR) for smarte medisinske enheter som krever store strømbelastninger for kommunikasjon, belysning, kamera, liten motor og andre bruksområder.

Typiske bruksområder inkluderer doseringsenheter, insulinpumper/penner og kapselendoskoper. Batteriene tilbyr en maksimal pulsutladningsstrøm på 120mA for å opprettholde et minimum på 1,2V ved 100ms ved 0 % utladningsdybde (DOD) ved 23°C.

Powered by Labrador CMS