Energi i bolig:

Homevolt kommer i to versjoner, der du velger mellom 6,65 kWh (én batterimodul) eller 13,3 kWh (to moduler). Enheten er 135 cm høy.

Lanserer smart batteri for hjemmet

Høye strømpriser, økt produksjon av solenergi og et strømnett som ikke tåler elektrifiseringen vi står i presser frem behovet for nye løsninger. Tibber og Polariums mål er å revolusjonere hvordan vi bruker strøm i norske hjem. Med revolusjon mener de at batterimodulen er utstyrt med åpen API og kan ta strøm fra «alle» kilder, i tillegg til å levere strøm tilbake til nettet. Ja, den er oppkoblet via 4G og WiFi.

Publisert Sist oppdatert

Homevolt, det nye batteriet fra Tibber og svenske Polarium, gjør det mulig å lagre energi hjemme, øke egen selvforsyning og senke strømkostnadene, samtidig som det kan bidra til å skape fleksibilitet i et hardt presset strømnett. I tillegg vil batteriet øke fortjenesten for husstander med solcelleanlegg, som nå kan selge lagret overskuddsstrøm når prisen er høy.

– Det er kombinasjonen av maskinvare og programvare som gjør Homevolt unikt. Energilagring blir nå mer tilgjengelig for alle, og det kan bli en nøkkel for å takle elektrifiseringen av samfunnet. Når flere husholdninger kan ta i bruk batterier vil det bidra til å stabilisere strømforbruket, og det er bra både for strømprisen og nettet, sier Edgeir Aksnes, administrerende direktør og medgründer i Tibber.

Gjør det enklere å utnytte spotprisen

Homevolt er spesielt rettet mot boligeiere, som kjenner til fordelene spotpris på strøm gir, men som ennå ikke har hatt tilgang på gode lagringsmuligheter. Derfor er heller ikke bruk av batterier i norske hjem særlig utbredt.

Edgeir Aksnes, administrerende direktør og medgründer i Tibber og Stefan Jansson, administrerende direktør og medgründer i Polarium.

Homevolt kombinerer den nyeste energibesparende programvaren fra Tibber med løsninger for energilagring fra Polarium. Programvaren oppdateres fortløpende på strømprisene og er derfor ikke bare et batteri, men et nyttig verktøy for å ta smarte strømvalg og kontroll over forbruket.

Vil revolusjonere energifeltet

– Energilagring i hjem er den manglende brikken i det bærekraftige energisystemet. Vi har laget et batteri som er lett å forstå, enkelt å ta i bruk, som passer inn i norske hjem og tåler norsk klima. Det er også smart i den forstand at det kan utnytte de store variasjonene i strømpris, og skjønner når det bør lagre energi fra nettet eller solproduksjon. Homevolt er intet mindre enn revolusjonerende på energifeltet, sier Stefan Jansson, administrerende direktør og medgründer i Polarium.

Homevolt kommer for salg høsten 2023, men kan bestilles på Tibbers hjemmeside allerede nå. Den kommer i to versjoner, med enten 1 eller 2 batterimoduler, slik at prisene inkludert installasjon er: 6,65 kWh: 89 995 NOK og 13,3 kWh: 129 995 NOK.

Selve lanseringen av Homevolt, med mer informasjon, kan ses på Tibbers hjemmeside.

Powered by Labrador CMS