Partnerskap til himmels:

Åpner for skalering av droneindustrien

Field og Alva samarbeider om utvikling av dronesystemer for inspeksjon.

Publisert

De norske selskapene Field Group (Field) og Alva Industries (Alva) har kunngjort et partnerskap som skal øke sikkerheten og effektiviteten for Fields tjenester innen droneinspeksjon av infrastruktur både i Norge og internasjonalt.

Løftesystem

Field har valgt Alva Industries som sin eksklusive leverandør av elektriske løftesystemer for deres store droneplattformer, og en stor innledende ordre er nå plassert hos Alva for ALTUS X60-systemene som skal installeres på Fields droneflåte og deres kunders droneflåter, inkludert Fields strategiske partner Spright. ALTUS X60 kombinerer co-optimaliserte elektriske motorer, kontrollere og propellere i et markedsledende elektrisk løftesystem for industrielle droner.

Samarbeid

Ifølge en pressemelding fra de to selskapene har Alva og Field samarbeidet i to år for å utvikle pålitelige, trygge og kostnadseffektive droneplattformer og løftesystemer. Field vil fortsette å produsere Alva-drevne droner i årene som kommer for å drive innovasjon i den internasjonale sektoren for infrastruktur og inspeksjon, og for å levere den beste servicen på droner i markedet, uttaler Jimmy Bostrøm, Executive Vice President for USA og fremvoksende markeder i Field.

Kontroll på produksjonen

– Introduksjonen av Alvas markedsledende løftesystemer i vår droneflåte vil øke sikkerheten og effektiviteten på grunn av systemets enestående ytelse, høye pålitelighet og lange levetid – noe som er gode nyheter for våre kunder og for industrien. Alva har full kontroll over egen produksjon, og vi har tillit til Alva som eneste leverandør av disse kritiske komponentene. Vi ser frem til å skalere våre kommersielle operasjoner i Norge og internasjonalt med Alva-drevne droneplattformer, sier Bostrøm i en kommentar.

Strenge krav

Jørgen Selnes

Alva har gjennomført flere iterasjoner av sitt motordesign for å tilfredsstille de strenge sikkerhets- og pålitelighetskravene som Field har satt for løftesystemet. En innovativ mekanisk tilkobling er også utviklet for å sikre at integrasjonen mellom dronen og løftesystemet gir høyest mulig mekanisk integritet over tid og for å muliggjøre trygg drift, uansett vær. Selskapene har også samarbeidet om å utvikle en LED-basert lysenhet som tilleggsutstyr for løftesystemene for å sikre trygg flyging og overholdelse av gjeldende og fremtidige forskrifter.

Ledende

Partnerskapet mellom de to selskapene har resultert i et dokumentert produkt som er uten sidestykke på markedet, ifølge administrerende direktør i Alva Industries, Jørgen Selnes: – Samarbeidet med Field har gitt oss muligheten til å iterere og forbedre produktene våre basert på sanntidsdata fra flyvninger og tilbakemeldinger fra en av de ledende droneoperatørene globalt. Resultatet er et løftesystem som er overlegent når det gjelder pålitelighet og kostnadseffektivitet for multikoptere av denne størrelsen. Vi gleder oss til å gå inn i neste fase av volumoperasjoner sammen med Field, og vi ser frem til å støtte deres videre vekst og etablering i det industrielle dronemarkedet, sier Selnes.

Field Group

Drevet av behovet for å bygge og vedlikeholde verdens infrastruktur bærekraftig, gir Field moderne samfunn kraft ved å omforme data til innsikter og levende digitale tvillinger. Med ubemannede flysystemer og fastvingede fly for flyfoto, fanger de georeferert data, behandler det og presenterer det gjennom programvareapplikasjonene sine. I begynnelsen av 2023 kjøpte Field den amerikanske AI drone-tech-selskapet Precision Hawk, noe som utvidet tilstedeværelsen deres i USA. De siste fire årene har Field fløyet over 200 000 km. med dronene sine utenfor synslinjen (BVLOS) i USA og Europa. Field har mer enn 300 ansatte i 10 internasjonale steder, med forsknings- og utviklingssentre på seks lokasjoner og med hovedkontor i Oslo, Norge.

Alva Industries

Alva Industries utvikler og produserer høykvalitets elektriske løftesystemer for de mest krevende droneapplikasjonene. De elektriske motorene er designet og produsert i Norge i samsvar med tett kontrollerte prosedyrer med full sporbarhet. Alvas patenterte produksjonsmetode, FiberPrinting, gjør det mulig å produsere motorer med høy effektivitet, energitetthet og pålitelighet. Alva har som mål å bli den ledende leverandøren av elektriske fremdriftssystemer i det industrielle dronemarkedet og har i dag 49 ansatte med utviklings- og produksjonsfasiliteter i deres hovedkvarter, i Trondheim, Norge.

Powered by Labrador CMS