Økonomi:

Raspberry Pi 5 ble lansert tidlig i oktober, og med tettere bånd til Arm blir det nok flere kraftkort som denne i fremtiden.

Arm investerer i Raspberry Pi

Arm og Raspberry Pi har lenge hatt et nært samarbeid. Nå kommer relasjonene til å bli enda tettere, ettersom Arm har fullført en strategisk investering i Raspberry Pi

Publisert

Arm Holdings plc og Raspberry Pi Ltd har kunngjort en avtale der Arm gjør en strategisk investering i Raspberry Pi. Arm har sikret seg en minoritetsandel i Raspberry Pi, og vil forsterke samarbeidet om å levere kritiske løsninger for IoT.

Denne investeringen sementerer ytterligere et partnerskap som startet i 2008, og som har gitt utgivelsen av mange populære Arm-baserte Raspberry Pi-produkter for studenter, entusiaster og kommersielle utviklere, heter det i en felles pressemelding.

– Arm og Raspberry Pi deler en visjon om å gjøre databehandling tilgjengelig for alle, ved å senke barrierer for innovasjon slik at alle – hvor som helst – kan lære, oppleve og skape nye IoT-løsninger, sier Paul Williamson, direktør, Internet of Things Line of Business, Arm.

– Armteknologi har alltid vært sentral i plattformene vi lager, og denne investeringen er en viktig milepæl i vårt langvarige partnerskap, sier Eben Upton, administrerende direktør, Raspberry Pi.

– Å bruke Arm-teknologi som grunnlaget for våre nåværende og fremtidige produkter gir oss tilgang til dataytelsen, energieffektiviteten og det omfattende programvareøkosystemet vi trenger, ettersom vi fortsetter å fjerne barrierer med tilgang for alle, fra studenter og entusiaster, til profesjonelle utviklere som implementerer kommersielle IoT-systemer i stor skala.

Powered by Labrador CMS