Milljøsensorer:

Sertifisert sensorløsning

RS kunngjør DesignSpark utviklingssett for miljøsensorer, sertifisert av Open-Source Hardware Association

Publisert

RS Group plc kunngjorde i dag at utviklingssettet for miljøsensorer (ESDK) fra DesignSpark er blitt sertifisert av Open-Source Hardware Association (OSHWA).

Åpen maskinvare er terminologi for fysiske gjenstander med en utforming som gir hvem som helst muligheten til å skape, modifisere, distribuere og bruke dem.

Målene til OSHWA er å støtte teknologisk kunnskap og oppfordre til forskning som er tilgjengelig, samarbeidende og med respekt for brukernes frihet. OSHWA-sertifiseringen som ble tildelt DesignSparks ESDK anerkjenner at settet møter en uniform og veldefinert standard for åpen kilde-samsvar. Sertifiseringen gir brukere bekreftelse på at definisjonen av «maskinvare med åpen kilde» brukt i et spesifikt prosjekt matcher fellesskapsdefinisjonen av maskinvare med åpen kilde. Det skaper også en juridisk bindende og unik logo som kun kan brukes i prosjekter som samsvarer med fellesskapsdefinisjonen.

ESDK er utviklet som en del av RS sin DesignSpark #ActivistEngineering-kampanje og er en avansert skytilkoblet plattform med åpen kilde som skal gjøre det lett å skape prototyper av tilpassede, sensorbaserte løsninger. DesignSpark er RS sitt raskt voksende nettfellesskap for teknikere, som tilbyr en pakke med desginverktøy, utviklingssett som ESDK, omfattende 2D/#d- og elektronikkbiblioteker og en rekke designressurser, inkludert teknologiartikler, prosjekter og fellesskapsforum.

Bruken av DesignSpark ESDK har støttet DesignSpark-medlemmer i å utforme prosjekter som Breathe Better Bear og The Good Air Canary – to typiske prosjekter som har blitt utviklet basert på egenskapene til ESDK for måling av luftkvalitet. ESDK kan også brukes i mange scenarier, som ulike IoT-applikasjoner der man har behov for en liten Linux-datamaskin med integrert berøringsskjerm og GPS-funksjon.

Powered by Labrador CMS