Kraftelektronikk:

Første frittstående aktive EMI-filter-IC

TI med industriens første frittsående aktive EMI filter-ICer for design av høytetthets kraftforsyninger.

Publisert Sist oppdatert

Texas Instruments (TI) lanserte i går det som etter alt å dømme er bransjens første frittstående aktive EMI- (elektromagnetisk interferens) filter-ICer. Med mindre, lettere EMI-filtre skal det bli mulig å forbedre systemfunksjonaliteten til reduserte systemkostnader, og samtidig møte regulatoriske standarder for EMI.

Etter hvert som elektriske systemer blir stadig tettere og mer sammenkoblet, er reduksjon av EMI et kritisk designhensyn for ingeniører. Med innovative utviklinger fra Kilby Labs, TIs forsknings- og utviklingslaboratorier for nye konsepter og banebrytende ideer, kan den nye porteføljen av frittstående aktive EMI-filter-ICer registrere og kansellere common-mode EMI med så mye som 30 dB ved frekvenser mellom 100 kHz og 3 MHz i en- og trefase vekselstrømsystemer, hevdes det.

Denne egenskapen gjør det mulig for designere å redusere størrelsen på dempekretser med 50 %, sammenlignet med rene passive filterløsninger, og oppfylle strenge EMI-krav. Se også TI.com/AEF.

- Vi tror at denne nye porteføljen av frittstående aktive EMI-filter-ICer vil hjelpe ingeniører med å løse sine designutfordringer og maksimere ytelsen og krafttettheten i bil-, bedrifts-, romfarts- og industrielle applikasjoner, kommenterer Carsten Oppitz, daglig leder for svitsjeregulatorer hos TI.

Gjennom kapasitiv forsterkning gjør disse nye aktive EMI-filter-IC-ene det mulig å krympe induktansverdien til common-mode dempekretser med så mye som 80 %, noe som bidrar til å oppnå forbedret mekanisk pålitelighet og økt effekttetthet, på en kostnadseffektiv måte, mener han.

Den nye familien av EMI filter-ICer består av TPSF12C1 og TPSF12C3 for kommersielle én og trefaseapplikasjoner, samt TPSF12C1-Q1 og TPSF12C3-Q1 for kjøretøy.

Komponentene tilbys i en SOT-23 14-pinns pakke. ICene integrerer kompenserings- og beskyttelseskretser, noe som skal redusere kompleksiteten og antallet eksterne komponenter ytterligere.

Standardene fra Comité International Spécial des Perturbations Radioélectriques (CISPR) er den globale målestokken for å begrense EMI i elektriske og elektroniske enheter. TPSF12C1, TPSF12C3, TPSF12C1-Q1 og TPSF12C3-Q1 hjelper til med å oppdage, behandle og redusere EMI i et bredt spekter av AC/DC-strømforsyninger, innebygde ladere, servere, UPS og andre lignende systemer der common mode-støy dominerer. Ifølge TI vil ingeniører med dette kunne håndtere EMI-designutfordringer og møte CISPR 11, CISPR 32 og CISPR 25 EMI-krav.

TIs aktive EMI-filter-ICer skal oppfylle kravene til IEC 61000-4-5 overspenningsimmunitet, og dermed minimere behovet for eksterne beskyttelseskomponenter, for eksempel transientspenningsdempings- (TVS) dioder.

Med støtteverktøy, som PSpice for TI-simuleringsmodeller og hurtigstartkalkulatorer, kan designere velge og implementere de optimale komponentene for deres system. For mer om design med denne nye familien av aktive EMI-filter-ICer, kan du lese den tekniske artikkelen How a stand-alone active EMI filter IC shrinks common-mode filter size.

Powered by Labrador CMS