Konsernsjef Frank Stührenberg presenterte tallene til Phoenix Contact på en digital pressekonferanse den 9. april.
Konsernsjef Frank Stührenberg presenterte tallene til Phoenix Contact på en digital pressekonferanse den 9. april.

Tosifret økning i ordre

Phoenix Contact fikk en liten omsetningsnedgang i 2020, men bildet varierer. Samtidig har de etter de første månedene sett en ordrevekst på hele 20 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

I forbindelse med en digital pressekonferanse forrige uke, snakket konsernsjef Frank Stührenberg i Phoenix Contact om det siste regnskapsåret og ga et innblikk i den økonomiske utviklingen i 2021. Med en økning på 20 prosent i innkommende ordrer, er han optimistisk og mener de vil se en høy, ensifret salgsvekst i inneværende år.

– Covid 19 satte sitt preg på det siste regnskapsåret. Å beskytte våre ansatte var vår høyeste prioritet. Med mobile arbeids- og sikkerhetsforholdsregler i produksjon og logistikk klarte vi å forhindre en infeksjonskjede, forklarte Stührenberg. Et internt covid testsenter, hvor det i gjennomsnitt ble utført 300 tester hver uke, hadde også bidratt til dette

– Til sammen ble regnskapsåret 2020 avsluttet med en moderat salgsnedgang på 3,6 prosent, oppsummerer Stührenberg. – På verdensbasis imidlertid var bildet noe variert. Kina avsluttet året med en salgsøkning på 9,8 prosent, mens USA hadde nedgang på 10 prosent. I 2020 ble samlet omsetning på 2,4 milliarder.

Selskapet gjorde investeringer for 150 millioner euro i fjor. Ved hovedkvarteret i Blomberg ble logistikkenheten utvidet; Herrenberg-området i Sør-Tyskland utvidet både produksjonen og logistikkenheten. I Nanjing, Kina, ble det bygget et produksjons- og logistikksenter på 42 000 m². På begynnelsen av året var Phoenix Contact E-Mobility i stand til å sette sitt nye anlegg i Polen i drift. AC og DC ladekabler produseres der på et område på 15.000 m². Datterselskapet, som for tiden sysselsetter 340 personer, forventer en omsetning på mer enn 100 millioner euro i 2021. I år vil investeringene til Phoenix Contact Group utgjøre 7 prosent av salget.

Powered by Labrador CMS