Mikrokontrollere:

MCU for industrielle sensorsystemer

Renesas lanserer 32-bit RX MCU med 8 ganger raskere og mer nøyaktig analog front-end for avanserte industrielle sensorsystemer.

Publisert

Renesas Electronics Corporation har utvidet sitt tilbud av 32-bits mikrokontrollere (MCU) med en ny RX-komponent for avanserte industrielle sensorsystemer. Det siste tilskuddet, RX23E-B, er en 32-bits enhet fra den populære RX-familien med en høypresisjon analog frontend (AFE), spesielt designet for systemer som krever raske og nøyaktige analoge signalmålinger, skriver selskapet i en pressemelding.

Den nye MCU-en integrerer en 24-bits Delta-Sigma A/D-omformer som skal være i stand til å oppnå en konverteringshastighet på opptil 125 kSPS (125 000 sampler/sekund), noe som er åtte ganger raskere enn den eksisterende RX23E-A. Den kan behandle nøyaktig A/D-konvertering samtidig som den reduserer RMS-støy til en tredel (0,18 µVrms @ 1 kSPS) sammenlignet med RX23E-A.

Mikrokontrolleren skal muliggjøre raskere og mer presise målinger av kritiske parametere som belastning, temperatur, trykk, strømningshastighet, strøm og spenning, noe som gjør den egnet for avanserte sensorenheter, måleinstrumenter og testutstyr.

Spesielt tilbyr RX23E-B tilstrekkelig ytelse til å drive kraftsensorer som brukes i industriroboter, som ofte krever målinger så raskt som 10 µs (100 000 sampler/sekund). MCUen reduserer også den totale systemstørrelsen og komponentantallet ved å inkorporere AFE og MCU på en enkelt brikke.

I likhet med RX23E-A, inkluderer RX23E-B en 32 MHz RXv2-basert CPU med instruksjoner for digital signalbehandling (DSP) og en flytende punktenhet (FPU), og kombinerer AFE til en enkelt brikke ved å bruke samme fabrikasjonsprosess . Den tilbyr nye periferifunksjoner som en 16-bits D/A-omformer, som muliggjør målejusteringer, selvdiagnose og analog signalutgang. Enhetens +/-10V analoge inngang muliggjør +/-10V måling med en 5V strømforsyning uten å kreve eksterne komponenter eller ekstra strømforsyning. En LCD-kontroller med maksimalt 40 SEG x 4 COM og en sanntidsklokke (RTC)-funksjon er også inkludert.

I storskala instrumenter som trenger å kontrollere og ta målinger av flere mål som robotarmer, gass- og væskeanalysatorer, har det vært en betydelig etterspørsel etter distribuert prosesseringsarkitektur, ifølge Renesas. I et distribuert prosesseringsdesign, i stedet for å stole på en dedikert MCU for å administrere alle funksjoner, kan hver funksjon fungere som en separat modul, ansvarlig for oppgaver som motorstyring, sensormåling og temperaturkontroll. Denne modulære tilnærmingen gir mulighet for uavhengig utvikling, gir større designfleksibilitet og forenkler vedlikehold, heter det. Siden hver modul trenger en MCU for beregninger, kan ingeniører utvikle sensormoduler lettere ved å bruke en MCU med innebygd AFE, enn å kombinere en diskret AFE-brikke og en separat MCU.

 

 

Powered by Labrador CMS