MiR og Telenor inngår samarbeid som kobler roboter direkte på mobilnettet

I takt med økende bruk av roboter og sensorer i industrien er behovet for stabile og sikre forbindelser i fabrikkhallen større enn noen gang. Derfor gjør MiR og Telenor det nå mulig for produksjonsbedrifter å koble robotene sine direkte til Telenors 4G-nettverk som et sikrere og mer effektivt alternativ til Wi-Fi-forbindelsene som mange bruker i dag.

Publisert

Det danske robotselskapet MiR og Telenor har inngått et samarbeid om en løsning som lar roboter kommunisere via private 4G-forbindelser på Telenors makromobilnettverk i stedet for Wi-Fi.

De siste månedene har MiR utviklet og testet løsningen i tett samarbeid med Telenor og en forhandler. Det fant sted på lageret til et transportfirma, hvor MiR1350-roboter koblet til et privat 4G-nettverk i en periode har fraktet paller med godt resultat.

Konkret innebærer samarbeidet at MiR-kunder i fremtiden får mulighet til å koble til og overvåke robotene sine via en privat 4G-forbindelse via Telenors makronettverk. Ved å benytte seg av mobilnettet får kundene tilgang til rask installasjon og dekning uten å sette opp nye Wi-Fi-antenner. Ved bruk av private nettverk sendes robotenes kommunikasjon også gjennom en sikret datatunnel, som er helt adskilt fra selskapets øvrige trafikk.

I første omgang vil det nå åpnes for at andre industrielle sluttkunder i Danmark kan få tilgang til løsningen via MiRs distributørnettverk. På litt lengre sikt vil løsningen også være tilgjengelig for MiRs mange kunder i resten av Europa, hvor Telenor skal bidra til å sikre forbindelsene for et tilsvarende oppsett med MiRs europeiske partnere.

Telenor har nettopp etablert private nettverk som et selvstendig forretningsområde. Samarbeidet med MiR er det første konkrete initiativet i investeringen som Telenor har store forventninger til.

MiR og Telenors pakke for bedrifter består av et modem for hver mobil robot og en komplett installasjonsveiledning. I tillegg oppsett og drift av nett som håndteres av Telenor og samarbeidspartnere. Løsningen forhandles og installeres av MiRs distributører.

Powered by Labrador CMS