ABBs roboter vil også få hjul

I løpet av sommeren kjøpte ABB ASTI Mobile Robotics Group, en spansk produsent av mobile roboter. ABB tenker å kombinere sine samarbeidsroboter med ASTIs selvgående transportløsninger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

ASTI, med hovedkontor i Burgos, Spania, ble grunnlagt i 1982 og har over 300 ansatte i Spania, Frankrike og Tyskland. Majoritetseier er Veronica Pascual Boé, som også er administrerende direktør.

Selskapet har vokst med nesten 30 prosent de siste årene og forventes å omsette for 50 millioner dollar i år.

Sami Atiya, president i ABBs virksomhet Robotics & Discrete Automation og Veronica Pascual Boé, administrerende direktør i ASTI skal jobbe sammen fra nå av.

Planen er å koble ASTIs selvgående transportløsninger med ABBs roboter for å skape ekstremt fleksible fabrikker som raskt kan endres avhengig av hva som skal produseres for øyeblikket.

Virksomheten vil bli videreført av Veronica Pascual Boé, men ABB Robotics vil også åpne et felles knutepunkt, inkludert produksjon på fabrikken i Shanghai.

– Med oppkjøpet vil ABB være det eneste selskapet som tilbyr en komplett automatiseringsportefølje av AMR, roboter og maskinautomatiseringsløsninger, fra produksjon og logistikk til bruk, sier Sami Atiya, forretningsområdeleder for ABB Robotics & Discrete Automation, i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS