Mikroelektronikkprisen til oppgave om akustisk målesystem

Hvert år mottar en verdig vinner pris for beste masteroppgave innen mikroelektronikkonstruksjon ved Institutt for elektroniske systemer (IES), Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Bak prisen står bladet Elektronikk og norsk mikroelektronikkindustri. For 2020 heter vinneren Andres Mondragon Clavijo med oppgaven «Distributed acoustic acquisition with low-cost embedded systems».

Utfordrende
Å utføre distribuerte akustiske målinger på en nøyaktig og rimelig måte er en utfordrende oppgave. Det krever samtidig og synkronisert utsendelse og innsamling av testsignal, fortrinnsvis uten behov for kabling. Andres Mondragon Clavijo har utviklet et trådløst system basert på Raspberry Pi platformen, LoRa transivere, en audio codec, og et spesialbygd kretskort for mikrofonpolarisering og signalforsterkning. Du finner oppgaveløsningen i en egen artikkel i seksjon Fagartikler.

Prisvinner Andres Mondragon Clavijo. Foto: Cesar Mondragon Clavijo.

Detaljert og ærlig
Ifølge juryen for Mikroelektronikkprisen er oppgaven særdeles velskrevet og beskriver et omfattende praktisk og teoretisk arbeidet på en detaljert, ærlig og vitenskapelig måte. Bakgrunnsinformasjon er godt forklart i et tilpasset omfang samtidig som det går tydelig fram hva som er kandidatens eget bidrag. Andres Mondragon Clavijo er dermed en meget verdig vinner av Mikroelektronikkprisen 2020.

Utdelingen
Prisen ble delt ut under Elektronikk- og teknologidagen som tredjeklassingene ved NTNUs studieprogram for Elektronisk systemdesign og innovasjon arrangerte 11. februar i år. I tillegg til et diplom, består prisen av en sjekk på 15.000 kroner. Faglærer på oppgaven har vært Professor Guillaume Dutilleux på Gruppe for akustikk ved IES, noe som tydelig viser hvordan innvevde systemer (embedded systems) og mikroelektronikk finner sin anvendelse i mange ulike fagfelt. Juryen har bestått av Carsten Wulff (Nordic Semiconductor) og Per Gunnar Kjeldsberg (NTNU). Clavijo har under studiet fulgt det internasjonale programmet European Master in Embedded Computing Systems (EMECS) som NTNU har sammen med TU Kaiserslautern i Tyskland og University of Southampton, England. Han er i dag ansatt som utviklingsingeniør ved Texas Instruments Norway.

Nordic sponser
Prisen har gjennom årene, i tillegg til Elektronikk, vært støttet av mikroelektronikkindustrien i Norge gjennom ulike bedriftsnettverk med formål å styrke nasjonal rekruttering og kompetanse innen fagfeltet. 2020 er et overgangsår mellom to ulike finansieringsordninger, og i denne fasen har Nordic Semiconductor meget velvillig tatt på seg å sponse utdelingen. 

Powered by Labrador CMS