Norges kraftigste superdatamaskin Betzy. Foto: Espen Ali Johansen/Uninett

Betzy blir enda raskere

Nå utvides beregningskapasiteten til Norges kraftigste datamaskin, Betzy. Etter utvidelsen vil superdatamaskinen støtte GPU-akselererte jobber.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Betzy utvides med 4 GPU-noder, der hver node inneholder 2x AMD Rome 32-kjerneprosessorer og 4x NVIDIA A-100 GPUer. Av de nasjonale HPC-anleggene var det bare superdatamaskinen Saga som tidligere støttet GPU-beregninger. I tillegg utvides lagringskapasiteten for Betzy med 5,3 PB.

På samme tidspunkt utvides også Saga med 120 ekstra beregningsnoder. Dette gir maskinene totalt 320 beregningsnoder, noe som er en betydelig økning i mengden tilgjengelige ressurser. Hver ny node inneholder 2x Intel Xeon-G 6230R 26-kjerneprosessor og 192 GB RAM. Dette medfører en økning i beregningskapasitet på omtrent 64% totalt.

Betzy og Saga er to av tre nasjonale superdatamaskiner som eies av UNINETT Sigma2 AS. Den tredje er Fram. I løpet av det siste året har Folkehelseinstituttet (FHI) brukt store deler av kapasiteten til Fram og Saga på covid-19 beregninger. Bare siden midten av februar i år har covid-reservasjonene vært på 70 noder på Saga og 191 noder på Fram. Det tilsvarer omtrent 8.900 kjerner eller regnekraften til 2.200 laptoper. Fra 1. april ble FHI-reservasjonene på Fram redusert, noe som gir mer kapasitet til alle de øvrige forskningsprosjektene som kjører høykapasitetsjobber på maskinen.

Powered by Labrador CMS