Fornybar energi:

Kontaktorer spesielt tilpasset fornybar energi-installasjoner

Etter utvidelsen av DILH-serien med kontaktorer, lanserer energistyringsselskapet Eaton nå to nye kontaktorer spesielt utviklet for installasjoner for fornybar energi. Disse er konstruert for bryting av resistiv og lavinduktiv last.

Publisert

I følge produsenten egner konvensjonelle motorkontaktorer seg ikke for denne oppgaven, siden ytelsen overgår de tekniske kravene til omformerkontrollerte systemer. Derfor har Eaton utviklet kontaktorene DILH600 og DILH800, egnet for installasjoner for fornybar energi, som vindturbiner og solcelleanlegg. De kan også styre strømforsyning i datasentre.

I tillegg muliggjør kontaktorene galvanisk isolasjon av omformerkontrollerte systemkomponenter og motorer. De nye DILH-kontaktorene dekker strømområder på opptil 850 A (DILH600) og 1050 A (DILH800), og kan brukes med nominell spenning på opptil 1000 V. Kontaktorene kan driftes i omgivelsestemperaturer fra -40 °C til +70 °C. En annen viktig fordel med DILH-kontaktorene er at de er sertifisert for spenninger opptil 1000 V, i samsvar med de siste Ul-retningslinjene 60947-4-1.

Eaton har utviklet DILH-serien som et kostnadseffektivt alternativ for denne typen situasjoner. Kontaktoren samsvarer med brukskategori AC-1 i henhold til IEC 60947-4-1, og kan også brukes i brukskategori AC-2. Typiske bruksområder inkluderer frakobling av lokale nett, bruk av omformerkontrollerte drivere og kontroll over induktiv last som ikke må slås av eller på.

Eatons serie med DILH-kontaktorer er delt inn i tre størrelser med sju forskjellige modeller som dekker strømområdet fra 650 A til 3185 A. Det lavere strømområdet fra 337 A til 800 A dekkes fortsatt av Eatons velprøvde og slitesterke motorkontaktorer, som kombinerer AC-3- og AC-1-strøm.

Den mikroprosessorkontrollerte strømdriveren gir DILH-serien lav opptaks- og holdekraft. Det reduserte varmetapet reduserer ikke bare kjølebehovet inne i kontrollskapet, men enhetene bruker også mindre energi og forenkler dermed konstruksjonen av kontrolltransformatorer.

De nye DILH-kontaktorene har flere kontrollalternativer. Mens S-versjonen (S-type) bare støtter konvensjonell kontroll, har komfortversjonen to ekstra kontrollalternativer: Enten direkte fra PLC, eller via kontrollenheter med lav effekt.

Alle DIHL-strømkontaktorene med spoler, som tåler et bredt spenningsspekter, kan kontrolleres med både vekselstrøm og likestrøm – uten å måtte bytte spoler. Sikkerhetsområdet til styrespenningen er fra 0,7 x Usmin til 1,15 Usmax. Dette sørger for pålitelig kontaktorkontroll, selv i ustabile nettverk.

Alle Eatons kontaktorer kan brukes globalt, og kommer med internasjonale godkjenninger som IEC, CE, UK, CSA og CCC. Produktene er allerede til salgs hos grossist.

Powered by Labrador CMS