Robotikk:

Gressklipper synger "Happy birthday"

Sesongen for robotgressklipperen er snart i gang...

Publisert

Dagens mest unødvendige nyhet, men la gå:

I fjor lanserte Husqvarna en funksjon slik at over 100 000 robotgressklippere kunne synge bursdagssangen Happy Birthday til deg og din familie. Gikk du glipp av den muligheten i fjor, så fortvil ikke – det er ikke for sent.

Sesongen for robotgressklipperen er snart i gang, og den kjære robotgressklipperen våkner snart til live. Robotgressklippere har lenge blitt sett på som en kjær del av familien, så hvorfor ikke la robotgressklipperen også få delta når noen i familien har bursdag?

Nært forhold

Vi mennesker liker å ha et personlig forhold til ting rundt oss, og klipperens mange egenskaper og nye funksjoner har gjort at den lille hagehjelperen raskt får et navn så snart den er på plass i hagen.- Mange velger versjoner av Robert, Roberto, Roberta da navnene ligner på en robot. Men navn som Carl eller Karl (i hagen) og Kompis troner topp tre listen. Mer tradisjonelle navn som gjerne er inspirert av familiemedlemmer er også vanlige: Kåre, Bob, Alfred, Petra, Olga og Robbie.

- At robotgressklipperen nå kan synge Happy Birthday synes vi er ekstra gøy, og det vil nok bidra til at den knytter enda sterkere bånd til sin kjære familie, sier Ellen Lunde Emilsen, markedsansvarlig i Husqvarna.

– Vi er en stor gjeng med teknologi-nerder og ingeniører som jobber hos Husqvarna, og av og til tester vi ny teknologi bare fordi vi brenner for det. Vi har denne alarm-modulen på Automower robotgressklipperen, og vi begynte å leke litt med denne for å se om vi kunne gjøre noe gøy. Da vi hørte om bursdagen til den ensomme roveren på Mars, ble idéen om å få robotgressklippere til å synge bursdagssang født. For oss er dette en måte å hylle den fantastiske ingeniørkunsten hos NASA når vi lar våre robotgressklippere feire en robot-kollega. For ingen skulle måtte synge bursdagssangen til seg selv, ikke sant?, sier Björn Mannefred, Robotics Software Manager hos Husqvarna.

Alarmsystem som sangstemme

Teknologien er basert på robotgressklipperens eksisterende alarmsignal. Denne gangen bruker Husqvarna integrasjonsplattformen IFTTT slik at gressklipperen kan synge Happy Birthday. Husqvarna har jobbet med The Internet of Things og eksterne tredjepartsløsninger i mange år, for eksempel sammen med Google Home, Amazon Alexa og IFTTT.

Slik får du robotgressklipperen til å synge

Du finner oppdateringen gjennom Husqvarna Automower sin Connect app hvor du vil bli bedt om å installere oppdateringen. Deretter kan du bestemme deg for hvilken dag og klokkeslett robotgressklipperen skal synge, til stor glede for familiebursdager.

Oppdateringen er tilgjengelig for Automower robotgressklippere med modellbetegnelse 405X, 415X, 430X NERA, 450X NERA, 435X AWD. NB! Den nyeste programvaren må være installert for at klipperen skal kunne synge.

For ytterlig informasjon, se her www.husqvarna.com/happybirthday

Powered by Labrador CMS