Sensorer:

(Foto: BOSCH / Jan Potente)

Verdens minste MEMS akselerometer

Bosch lanserer verdens minste MEMS-akselerometre for kroppsnær elektronikk og hørehjelpemidler: Enkel å integrere og med deteksjon av taleaktivitet.

Publisert
Sensorene måler bare 1,2 x 0,8 x 0,55 mm.

Plassbruk er en viktig faktor i høreapparater, smartklokker og andre bærbare forbrukerprodukter, og alle komponenter må være så små som mulig. Samtidig krever OEMer plug-and-play skrittellere og andre sensorer med innebygde funksjoner som muliggjør enkel implementering uten detaljert applikasjonskunnskap.

For å møte disse utfordringene har Bosch Sensortec annonsert BMA530 og BMA580, ifølge selskapet verdens minste MEMS-akselerometre. Begge enhetene har innebygde funksjoner som gjør dem enkle å designe med. BMA530 sporer aktiviteter med sin skritteller og er spesielt egnet for kroppsnær elektronikk, og BMA580 retter seg mot hørehjelpemidler med stemmeaktivitetsdeteksjon.

Sammenlignet med Boschs nåværende generasjons akselerometer (BMA253), har BMA530 og BMA580 et 76 prosent mindre fotavtrykk og er redusert i høyden fra 0,95 mm til 0,55 mm. Denne størrelsesreduksjonen oppnås med en innovativ Wafer Level Chip Scale Package (WLCSP).

Den lille størrelsen på akselerometrene gjør dem enkle å plassere på et kretskort, og deres integrerte funksjoner skal gjøre dem enkle for designingeniører å integrere i sine bærbare produkter.

Sensoren detekterer tale gjennom benvev for å aktivere mikrofonen.

– Etterspørselen etter bittesmå sensorer med stadig økende ytelse vokser ettersom industrien beveger seg mot mer stilig og minimalistisk design som krever mindre sensorer, uttaler Stefan Finkbeiner, daglig leder og administrerende direktør i Bosch Sensortec.

BMA580 gir innovativ stemmeaktivitetsdeteksjon og et avansert funksjonssett for høreapparater. Vanligvis bruker mikrofoner i høreapparater mye strøm fordi de alltid må være på for å lytte etter stemmeaktivitet. I stedet bruker BMA580 benledning for å oppdage vibrasjonen av brukerens stemme og vekker deretter mikrofonen fra dvale – for en total strømsparing.

Ifølge Finkbeiner er det ngen andre sensorer på markedet som kombinerer benledning med denne miniatyriserte sensorstørrelsen. BMA580 muliggjør brukerinteraksjon med et høreapparat som svar på at brukeren trykker på enheten, for eksempel for å svare på eller avslutte en samtale. Sensorens programvare inkluderer en algoritme som kan skille mellom enkelt-, dobbelt- og trippeltrykk.

Foruten kroppsnær elektronikk skal den nye BMA530-akselerasjonssensoren være egnet for gestgjenkjenning i leker, falldeteksjon i bærbare datamaskiner og andre enheter, og strømstyringsfunksjoner som å sette en smarttelefon i dvale når den ikke beveges.

 

 

Powered by Labrador CMS