IoT-sikkerhet:

Nytt operativsystem fra Kontron skal sikre kritisk IoT infrastruktur.

Lanserer databeskyttelse for kritisk infrastruktur

Kontron har utviklet et nytt Linux-basert operativsystem kalt SecureOS som lover sikkerhet og databeskyttelse for IoT-løsninger på kritiske områder. Løsningen skal sikre IoT-løsninger mot fjernkontroll fra inntrengere, hackere eller overvåking fra tredjeparter.

Kontron utvider produkt- og løsningsmiksen og har begynt å markedsføre sin nye SecureOS-programvareløsning mot fjerninterferens i infrastrukturprosjekter. Den skal sikre IoT-løsninger mot nye trusler fra internett og fiendtlige infrastrukturangrep. I tillegg kan den kombineres med de fleste av Kontrons produktplattformer og utvider samtidig selskapets verktøyfamilie susietec.

Den første kunden, en ledende global leverandør med et internasjonalt servicenettverk for industrielle og kommunale anleggsoperatører, vil snart introdusere SecureOS. Løsningen inkluderer ved siden av SecureOS, flere susietec-verktøysettfunksjoner og vil støtte den kritiske vann- og avløpsinfrastrukturen til millioner av mennesker i Sentral-Europa. I dette tilfellet gir SecureOS detaljert innsikt i driftsstatusen til pumpene og garanterer kontinuerlig overvåking under drift samtidig som den beskytter mot inntrengere og overvåking fra tredjeparter. Smarte tilleggsfunksjoner som automatiske nødstans forhindrer at pumper blir skadet eller ødelagt.

Powered by Labrador CMS