Lyssetter havvindpark i USA

Glamox skal lyssette den største havvindparken i USA med LED-armaturer.

Publisert

Glamox har nå inngått en avtale med Bladt Industries A/S i Danmark om å levere belysning til 176 overgangsstykker til vindturbiner som skal installeres på prosjektet Coastal Virginia Offshore Wind (CVOW). CVOW eies og utvikles av Dominion Energy, og ligger drøye 43 kilometer utenfor kysten av Virginia Beach, og vil med dette bli den største havvindparken i USA.

Glamox skal levere 2 850 av de nye Glamox MIR G2 WOF lineære LED-armaturene, som vil bli montert på utsiden og innsiden av overgangsstykkene til vindturbinene. Denne viktige delen av konstruksjonen kobler monopile-fundamentet til vindturbintårnet og er det primære tilgangspunktet for service og vedlikehold av vindturbinen. De marinesertifiserte armaturene installeres på overgangsstykkenes utvendige plattform, portal, stiger og innsiden av strukturen.

– Belysningen må være energieffektiv og, viktigst av alt, tåle krevende, våte og korroderende forhold. Vi krevde et sikkert, robust og pålitelig produkt fra et selskap med lang erfaring innen maritim belysning, siden disse armaturene må kunne tåle det verste Atlanterhavet har å by på, sier Mikkel Søndergaard, Senior Manager for Project Engineering hos Bladt Industries

 – Vi installerte belysning på olje- og gassrigger i Nordsjøen på 1980-tallet, og i dag er vi i full gang med belysningen på havvindparker. Innen 2030 vil det være rundt 720 faste og flytende havvindparker globalt som genererer 250 GW ren elektrisitet. Mange av disse krever like mye belysning som en liten landsby, sier Astrid Simonsen Joos, konsernsjef i Glamox. – Når det gjelder vindkraft til havs har Glamox verdens mest omfattende portefølje innen tekniske belysning – til vindturbiner, omformerplattformer og de ulike fartøyene som trengs for å kunne bygge og vedlikeholde dem, hevder hun.

Glamox skal levere Glamox MIR G2 WOF LED-armaturer, som er spesialdesignet for marine og offshore vind-relaterte bruksområder. De vil bli installert under produksjonen av underleverandør Scanel International. Denne robuste, støtbestandige og vanntette armaturen av rustfritt stål beviste nylig hvor solid den faktisk er da den ble sluppet fra en høyde på 500 meter fra et helikopter og ned i en norsk fjord. Klikk her for å se videoen.

Når CVOW er i full drift, vil den generere 2,6 GW ren energi, som er nok til å forsyne 660 000 boliger med strøm. Det vil bidra til en reduksjon av CO2-utslipp tilsvarende å fjerne én million biler fra veien hvert år. Vindparken forventes å være ferdigstilt innen utgangen av 2026.

Powered by Labrador CMS