Lisa Edvardsen Haugan er i dag leder for divisjonen Deck Machinery & Motion Control i Kongsberg Maritime. Fra 1. november overtar tar hun roret etter Egil Haugsdal.
Lisa Edvardsen Haugan er i dag leder for divisjonen Deck Machinery & Motion Control i Kongsberg Maritime. Fra 1. november overtar tar hun roret etter Egil Haugsdal.

Ny sjef i Kongsberg Maritime

Lisa Edvardsen Haugan er utnevnt som ny administrerende direktør i Kongsberg Maritime.

Publisert

Haugan har lang og bred ledererfaring fra både forsvar og sivil virksomhet i Kongsberg Gruppen, inkludert å ha vært finansdirektør i Kongsberg Maritime og Kongsberg Protech Systems. Hun leder i dag divisjonen Deck Machinery & Motion Control i Kongsberg Maritime.

– Etter en grundig og omfattende prosess for å rekruttere ny leder i Kongsberg Maritime er jeg nå veldig fornøyd med at Lisa har takket ja til oppgaven. Hun har hatt flere nøkkelroller og utgjort en forskjell for selskapet i mange år. Lisa har lang internasjonal erfaring og kjenner Kongsberg Gruppen og våre industrier inngående. Blant mange dyktige kandidater er jeg fornøyd med at vi fant den beste kandidaten i egne rekker, sier konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Geir Håøy.

Edvardsen Haugan har spilt en betydelig rolle for integrasjonen og omstillingen av Commercial Marine, Kongsberg Gruppens største oppkjøp noensinne. Kongsberg Maritime har over de seneste årene hatt en betydelig vekst og har i dag over 7.000 ansatte fordelt på 32 land.

Egil Haugsdal har ledet Kongsberg Maritime siden 2016. Under Haugsdals ledelse har Kongsberg Maritime vist gode resultater, tatt frem flere verdensledende innovasjoner og vært en drivkraft både globalt og i den norske maritime klyngen.

Haugsdal fortsetter som administrerende direktør i Kongsberg Maritime inntil Edvardsen Haugan tiltrer senest 1. november 2022.

Powered by Labrador CMS