Geek+, gjennom danske SystemTeknik, tar sikte på å erobre AMR-markedet i Norden.
Geek+, gjennom danske SystemTeknik, tar sikte på å erobre AMR-markedet i Norden.

Verdens ledende AMR-selskap går inn i Norden

Verdens største produsent av mobile roboter, Geek+, starter nå en kjempeinvestering i Norden og har valgt danske SystemTeknik som samarbeidspartner.

Publisert Sist oppdatert

I følge SystemTeknik har løsningene fra Geek+ en betydelig lavere tilbakebetalingstid og innkjøringsfase enn konkurrentenes, og derfor forventer SystemTeknik at det nye forretningsenheten vil nå en omsetning på 250 millioner danske kroner innen bare tre år.

Danmark blir det nordiske brohodet for Geek+, som nå ønsker å gå inn og ta del av det raskt voksende markedet for lager- og plukkautomatiseringsløsninger. Geek+ er, i følge Interact Anlyses, den globale markedslederen innen mobile roboter (AMR - Autonomous Mobile Robots) og har valgt danske SystemTeknik i Nørresundby som sin nordiske spydspiss for den massive markedssatsingen.

Ole Madsen og Morten Kirch er hentet inn for å sørge for at Geek+ skal vokse i Norden.
Ole Madsen og Morten Kirch er hentet inn for å sørge for at Geek+ skal vokse i Norden.

SystemTeknik etablerer en ny forretningsenhet, ST Logistics, for å håndtere oppgaven. ST Logistics skal stå for salg og implementering av AMR-robotene fra Geek+ i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island. For å gjennomføre den ambisiøse planen har ST Logistics håndplukket to store kapasiteter fra logistikkindustrien, Morten Kirch og Ole Madsen, henholdsvis tidligere salgsdirektør og administrerende direktør for SSI Schäfer i Nord- og Øst-Europa i 12 år.

– Markedet for AMR-løsninger vokser raskt over hele verden, med selskaper som Amazon og Alibaba som satser offensivt på enkel og fleksibel lagerautomatisering. Vi ser et tilsvarende behov i Norden, hvor spesielt veksten i e-handelsbedrifter skaper et stort potensial for lagerautomatiseringsløsninger. Det som holder mange bedrifter fra å investere i løsningene er at de ofte er dyre, komplekse og tar svært lang tid å implementere. Derfor er det et veldig interessant marked for Geek+ i Norden, sier Morten Kirch, som er salgsdirektør i ST Logistics.

AMR-løsningene fra Geek+ lover en innkjøringsfase på kun tre uker og betales vanligvis tilbake i løpet av ett til to år. Samtidig er de enkle å skalere og har et teknologisk forsprang sammenlignet med konkurrerende løsninger, noe som bidrar til å øke forventningene til deres fremtidige markedsposisjon i Norden, hevdes det.

– Vi forventer en omsetning på en kvart milliard på tre år. Det er mye å hente ved å justere logistikken i et lager, og mange bedrifter har nådd det punktet hvor det ikke er ytterligere optimaliseringsgevinster å hente ved å ansette flere hender. Så det er et klart behov for lagerautomatiseringsløsninger, og vi kommer med en revolusjonerende løsning som alle kan forholde seg til, sier Ole Madsen.

Amerikanske Intel og andre internasjonale selskaper har investert 300 millioner USD i utviklingen av Geek+ og deres AMR-roboter de siste årene.

Selskapet som ble etablert i 2015, har hovedkontor i Beijing, Kina, og kontorer i Tyskland, Storbritannia, USA, Japan, Hong Kong og Singapore.

Powered by Labrador CMS